BoekenBoekrecensiesMaalstroom - Pepper Kay

Maalstroom – Pepper Kay

-

Omslag Maalstroom

Maalstroom is het vijfde deel in de serie over interstellair privé – detective Kit Guardner. Kit is bezig met een saaie surveillance opdracht in de lokale supermarkt en verveelt zich behoorlijk. Rondhangen tussen shoppende huisvrouwen, tassen controleren en personeel bespieden is niet haar idee van spannend werk. Voor ze er erg in heeft wordt de supermarkt overvallen en wordt het toch ineens heel erg spannend. Kit komt in actie en belandt doodziek in het ziekenhuis. Ze kan zich niets meer herinneren van de tijd na de overval, wat waarschijnlijk het gevolg is van de partydrugs die in haar bloed is gevonden.

Kit wil op zoek naar antwoorden, maar kan niet op onderzoek uit gaan omdat ze een opdracht aanneemt van de Veringolees Boran. Ze gaat met Boran naar zijn thuisplaneet om daar zijn verdwenen familieleden te zoeken. Vanaf het eerste moment dat ze op Veringo aankomt, wordt ze tegengewerkt en lijkt haar leven in gevaar te zijn. En ondertussen heeft op aarde haar broer Jim ook zijn handen vol om in leven te blijven.

Aandacht vasthouden
Met een intrigerende proloog en een vlot geschreven kijkje in het privéleven van Kit en Jim weet Maalstroom je aandacht direct vast te pakken, om daarna tot het einde van het boek niet meer los te laten. De twee verschillende verhaallijnen van Jim en Kit werken goed om een beetje afwisseling te krijgen.  Pepper Kay weet in haar boeken op overtuigende wijze een wereld neer te zetten waar reizen naar andere planeten en hightech snufjes heel normaal zijn. Na het lezen van een aantal van haar boeken ben je dan ook helemaal ingeburgerd in deze wereld en vallen woorden als neurobot niet eens meer op. In Maalstroom heeft ze zichzelf overtroffen in de nieuwe wereld die ze bedacht heeft. Vertigo is interessant, apart en heel leuk om over te lezen.

Persoonlijker
Naast deze herkenning is de stijl en de toon van het boek toch net iets anders dan de vorige delen. Deels komt dit doordat de spanningsboog wat meer over het hele boek doorloopt en minder pieken heeft. Maar het zit vooral in de persoonlijke ontwikkeling van Kit en Jim die nu meer naar voren komt. In de eerste delen is er al het een en ander opgebouwd, zoals de familiegeschiedenis van Kit en Jim; hun onderlinge band en de personen die belangrijk voor ze zijn.

Kit heeft veel meegemaakt en ook in dit boek krijgt ze het zwaar te verduren. Hoe ze hiermee omgaat en de gevoelens die dit bij haar oproepen krijgen nu ook een plekje in het boek. Zo is ze minder een supervrouw en meer mens en dat maakt dat het ook in de toekomst de moeite blijft om over haar te lezen. Ook Jim krijgt steeds meer een eigen karakter en wordt zo meer dan alleen maar de broer van Kit. Zijn personage wordt steeds levendiger en interessanter om over te lezen. Op een natuurlijke manier worden de persoonlijke ervaringen meegenomen in de sfeer en stijl van het boek zonder dat er ingeboet wordt op vaart of spanning.

Cliffhangers
Op kunstige wijze komen alle verhalen samen en worden de opdrachten van Kit en Jim afgehandeld. Ook vindt Kit antwoorden op de vragen over wat er met haar gebeurd is en hoe het zit met de drugs in haar lichaam. Maar voor het zover is staat het boek vol spanning, gevaar, verwikkelingen en wendingen. Het einde heeft nog iets in petto waar in de volgende boeken vast meer over geschreven gaat worden. Het geeft een cliffhanger aan een verhaal dat verder goed afgesloten is en maakt je als lezer alweer nieuwsgierig naar het volgende deel. Dit maakt deze serie zo leuk, alle individuele boeken voegen iets toe aan de serie, maar zijn op zichzelf staand te lezen.

[product_page sku=”9789492221292″]

Maalstroom Boek omslag Maalstroom
Pepper Kay
9789492221292
Futuro Uitgevers

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Connie Flipse
Connie Flipse
Connie is altijd al een enthousiaste lezer geweest, als kind ging ze minstens 1 keer in de week naar de bibliotheek om nieuwe boeken te halen. Ze leest bijna alle genres maar heeft vooral aan fantasy haar hart verloren. Door haar kinderen leerde ze de Young Adult fantasy kennen die ze nu naast de volwassen boeken graag leest. In haar boekenkast staan veel fantasyboeken waarvan minstens de helft van Nederlandse auteurs is. Vaak gesigneerd omdat ze samen met Jeroen (haar man) graag naar fantasyfestivals gaat en daar bijna altijd wel één of meer boeken koopt.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

Maalstroom - Pepper Kay