BoekenBoeknieuwsNieuw boek van Robert Jordan op komst

Nieuw boek van Robert Jordan op komst

-

Robert Jordan, bekend van zijn immens populaire fantasyreeks Het Rad des Tijds, stierf in 2007, voordat hij zijn reeks kon afmaken. Dankzij een enorme berg aan aantekeningen en al uitgeschreven scenes lukte het schrijver Brandon Sanderson om de laatste drie boeken van de serie te schrijven en het zo een welverdiend (en mooi) einde te geven.

Voordat Jordan begon aan zijn meesterwerk schreef hij echter ook andere boeken, waarvan nu blijkt dat er één nooit is uitgegeven: zijn allereerste boek getiteld Warriors of the Altaii. Na inlevering van het manuscript in 1979 werd het door de uitgever uiteindelijk nooit uitgebracht en toen de rechten eenmaal terug kwamen had Jordan meer aan zijn hoofd dan dit boek.

Nu heeft zijn weduwe en redacteur Harriet McDougal het manuscript ter hand genomen, nog een keer goed doorgelopen en bij de uitgever neergelegd. Wat het verhaal van het boek is, is nog niet bekend. Wel zitten er volgens Harriet al glimpsen in naar de wereld die we kennen uit Het Rad des Tijds. Het boek wordt verwacht in oktober dit jaar.

Zo zal Jordans eerste boek zijn laatste worden. Een mooiere analogie met Het Rad des Tijds, waar een van de grootste thema’s draait om de cyclus van dingen, is er niet te vinden. Het Rad kent geen begin en de wenteling van het Rad kent geen einde… Eerder werd al bekend dat we een TV-serie konden verwachten van Het Rad des Tijds.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties