Tv-seriesTv-nieuwsTV-serie van Het Rad des Tijds in de maak bij Amazon

TV-serie van Het Rad des Tijds in de maak bij Amazon

-

Er waren al heel wat geruchten en halve nieuwtjes rondom het verschijnen van een tv-serie van de epische serie van Robert Jordan (afgemaakt door Brandon Sanderson), maar nu is de kogel door de kerk: Amazon gaat een serie van Het Rad des Tijds uitbrengen!

De show zal worden gemaakt door Rafe Judkins als executive producer met Rick Selvage en Larry Mondragon van Red Eagle Entertainment als hulp. De weduwe (en redacteur)  van Robert Jordan, Harriet McDougal, zal de schrijvers bijstaan en van advies voorzien. 

Voor het eerste seizoen is de volgende beschrijving gegeven, waaruit blijkt dat we een en ander door de ogen van Moiraine zullen gaan zien:

In een uitgestrekte wereld waar magie alleen door vrouwen kan worden gebruikt, volgen we het verhaal van Moiraine, een Aes Sedai, terwijl ze met vijf jonge mannen en vrouwen aan een gevaarlijke reis begint. Moiraines gelooft dat één van deze vijf individuen de reïncarnatie zou kunnen zijn van machtig personage uit het verleden, waarvan profetieën zeggen dat deze de mensheid zal redden of vernietigen.

Gerelateerde artikelen

8 REACTIES

   • De gehele serie staat al heel wat jaartjes in mooie hardcovers op me te wachten, maar om de een of andere reden ben ik er nog steeds niet mee begonnen. Wellicht dat het formaat van de reeks me een beetje intimideert. 😏

 1. Haha, ja, misschien willen ze nieuwkomers nog een beetje prikkelen (wie zou het zijn)… Ik vind het ook gek dat Red Eagle er weer mee verbonden is. Zij hebben al sinds weet ik hoe lang de licentie, nooit iets mee gedaan. Toen nog hele rechtszaken met die weduwe en nu doen ze gezamenlijk mee in het project…

 2. Ben een new bee maar vol in het verhaal gedoken door aanraden van een vriend. Net Een nieuw begin en Het oog van de wereld uit. Nu starten met De grote jacht. Fijn om even uit de alledaagse dingen te ontsnappen. 👍🏻😊

  • Tof, veel plezier met de rest van de serie! Het is een van mijn all time favorieten. Zo rond boek 9 wat traag, maar absoluut de moeite waard om door te bijten, want de laatste boeken zijn weer geweldig!

 3. Helaas is de casting compleet in het water gelopen omdat de casting director het nodig vond om een woke casting te doen met zwarte acteurs voor de helden uit Emondsveld. Ik snap dit echt niet. Er zit al genoeg diversiteit in het materiaal om hier niet de moraalridder te hoeven uithangen. Het is een tijdje geleden dat ik de boeken heb gelezen maar Tuon en Semirhage zijn zwart. Taim ziet er aziatisch uit en Faille Arabisch.

  Nynaeve, Egwene en Perrin zijn alle 3 zwarte/bruine acteurs. Mart en Rhand zijn wel blank maar logischerwijs zou alleen Rhand er anders uit moeten zien in zo’n klein afgelegen dorpje omdat die geadopteerd is uit een andere streek. Als ze nu al dit soort flaters begaan voordat ze uberhaupt zijn begonnen met filmen dan belooft het niets goed voor de toekomst. Nynaeve, Egwene en Perijn worden in de boeken wat meer beschreven als met een Frans-achtig uiterlijk en Rhand meer de Britse/Scandinavische kant op.

  Moiraine is ook verkeerd gecast en is blond. Lan wordt gespeeld door een Koreaans Amerikaanse acteur. Echt bezopen. Lan hoort er een beetje uit te zien als een wat oudere versie van een kruising tussen Aragorn en de Conan van Schwarzenegger.

  Jammer van deze extreem linkse sjw snowflake casting want nu zal deze serie waarschijnlijk maar 2 seizoen lopen op zn max en wordt het een soort MTV achtige productie.

Geef een reactie

Delen

Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties