TV-serie van Het Rad des Tijds in de maak bij Amazon

5
733

Er waren al heel wat geruchten en halve nieuwtjes rondom het verschijnen van een tv-serie van de epische serie van Robert Jordan (afgemaakt door Brandon Sanderson), maar nu is de kogel door de kerk: Amazon gaat een serie van Het Rad des Tijds uitbrengen!

De show zal worden gemaakt door Rafe Judkins als executive producer met Rick Selvage en Larry Mondragon van Red Eagle Entertainment als hulp. De weduwe (en redacteur)  van Robert Jordan, Harriet McDougal, zal de schrijvers bijstaan en van advies voorzien. 

Voor het eerste seizoen is de volgende beschrijving gegeven, waaruit blijkt dat we een en ander door de ogen van Moiraine zullen gaan zien:

In een uitgestrekte wereld waar magie alleen door vrouwen kan worden gebruikt, volgen we het verhaal van Moiraine, een Aes Sedai, terwijl ze met vijf jonge mannen en vrouwen aan een gevaarlijke reis begint. Moiraines gelooft dat één van deze vijf individuen de reïncarnatie zou kunnen zijn van machtig personage uit het verleden, waarvan profetieën zeggen dat deze de mensheid zal redden of vernietigen.

5 REACTIES

    • Zeker de moeite waard (ook al omdat je fan bent van Sanderson, hij schrijft de laatste drie boeken fenomenaal af)

      • De gehele serie staat al heel wat jaartjes in mooie hardcovers op me te wachten, maar om de een of andere reden ben ik er nog steeds niet mee begonnen. Wellicht dat het formaat van de reeks me een beetje intimideert. 😏

  1. Haha, ja, misschien willen ze nieuwkomers nog een beetje prikkelen (wie zou het zijn)… Ik vind het ook gek dat Red Eagle er weer mee verbonden is. Zij hebben al sinds weet ik hoe lang de licentie, nooit iets mee gedaan. Toen nog hele rechtszaken met die weduwe en nu doen ze gezamenlijk mee in het project…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.