BoekenBoeknieuwsHet Rad des Tijds wordt toch tv-serie

Het Rad des Tijds wordt toch tv-serie

-

De tv-rechten voor Robert Jordans mega epos Het Rad des Tijds (The Wheel of Time) zijn eindelijk (weer) verkocht. Na wat geruzie over de rechten vorig jaar, lijkt al het juridische gesteggel te zijn opgelost. Jordans weduwe Harriet McDougal bevestigde het nieuws via de Google+ pagina van de boekenreeks.

Het volgende is een persbericht dat is goedgekeurd door de studio die betrokken is bij de contractonderhandelingen:

Update: We wilde dit fantastische nieuws over Het Rad des Tijds graag met jullie delen. Alle juridische kwesties zijn opgelost. Het Rad des Tijds wordt een vernieuwende tv-serie! Ik kan niet blijer zijn. Kijk uit naar de officiële bekendmaking van een grote studio. — Harriet

Vorig jaar verscheen er ineens uit het niets een pilot van Het Rad des Tijds op tv in Amerika, gemaakt door Red Eagle Entertainment. Ogenschijnlijk om te voorkomen dat de rechten zouden terugvallen aan de erfgenamen van Jordan. (Er moest voor een bepaalde datum iets op tv hebben gedraaid, anders zou het contract verlopen.) Red Eagle spande vervolgens een rechtszaak aan tegen McDougal vanwege de reacties die hierop verspreidde. Dat lijkt nu echter allemaal achter de rug, en dus kunnen we gaan uitkijken naar de bekendmaking.

HBO? Netflix?

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Martin Jessba
Martin Jessba
Martin schrijft al jaren voor verschillende nieuwswebsites over games, film en tv. Hij heeft een Blu-ray collectie waar je u tegen zegt, vooral als het om Aziatische films gaat, een abonnement op vrijwel elke streamingdienst die in Nederland live is, en een Steam bibliotheek met bijna 200 games.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties