Het Rad des Tijds wordt toch tv-serie

0
1222

De tv-rechten voor Robert Jordans mega epos Het Rad des Tijds (The Wheel of Time) zijn eindelijk (weer) verkocht. Na wat geruzie over de rechten vorig jaar, lijkt al het juridische gesteggel te zijn opgelost. Jordans weduwe Harriet McDougal bevestigde het nieuws via de Google+ pagina van de boekenreeks.

Het volgende is een persbericht dat is goedgekeurd door de studio die betrokken is bij de contractonderhandelingen:

Update: We wilde dit fantastische nieuws over Het Rad des Tijds graag met jullie delen. Alle juridische kwesties zijn opgelost. Het Rad des Tijds wordt een vernieuwende tv-serie! Ik kan niet blijer zijn. Kijk uit naar de officiële bekendmaking van een grote studio. — Harriet

Vorig jaar verscheen er ineens uit het niets een pilot van Het Rad des Tijds op tv in Amerika, gemaakt door Red Eagle Entertainment. Ogenschijnlijk om te voorkomen dat de rechten zouden terugvallen aan de erfgenamen van Jordan. (Er moest voor een bepaalde datum iets op tv hebben gedraaid, anders zou het contract verlopen.) Red Eagle spande vervolgens een rechtszaak aan tegen McDougal vanwege de reacties die hierop verspreidde. Dat lijkt nu echter allemaal achter de rug, en dus kunnen we gaan uitkijken naar de bekendmaking.

HBO? Netflix?

Avatar
Martin schrijft al jaren voor verschillende nieuwswebsites over games, film en tv. Hij heeft een Blu-ray collectie waar je u tegen zegt, vooral als het om Aziatische films gaat, een abonnement op vrijwel elke streamingdienst die in Nederland live is, en een Steam bibliotheek met bijna 200 games.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here