Reis door fantasywerelden #2: Siala

0
349

Voordat ik toekom aan de bekendere landkaarten als die van Midkemia, Midden-Aarde of De Vier Landen van Shannara wil ik tussendoor ook af en toe wat minder bekende werelden laten zien. Werelden waar ik ook met heel veel plezier doorheen heb gereisd door middel van een intrigerend verhaal, leuke personages en uitgebreide beschrijvingen. Vaak is het niet gemakkelijk daar een mooie kaart van te vinden online (zeker niet in het Nederlands), dus tijdens deze artikelserie is het de bedoeling langzaam een mooie verzameling wereldkaarten te krijgen.

Ditmaal is het de beurt aan de wereld van Siala, bedacht door de Russische auteur Alexey Pehov. Zoals jullie kunnen lezen in mijn recensies van zijn boeken, De Vloek van de SchaduwDe Weg van de Schaduw, en Het Lot van de Schaduw kon het verhaal me erg bekoren. Dit kwam door de vlotte actie, de fijne hoofdpersonage, maar zeker ook door de beschrijving van de wereld waar het verhaal zich afspeelde. Hieronder zie je een kaart van (een deel van) deze wereld, Siala genaamd.

Siala

Het eerste boek begint in Avendoom, de hoofdstad van het koninkrijk Valiostr. Daar ontmoeten we de hoofdpersoon Harold de Schaduw, meesterdief van beroep. Hij zal je in de boeken in een eerstepersoons perspectief meenemen door Siala. Het uiteindelijke doel van zijn reis is Hrad Spein, oftewel de Bottenpaleizen, waar de Regenbooghoorn zich bevind. Dit artefact is nodig om de Naamloze en zijn legers in het Troosteloze land te houden in het hoge noorden. De Wanhoopsbergen scheiden de beschaafde wereld af van dit onherbergzame gebied, waarbij de enige pas die deze bergen verbindt wordt afgeschermd door de vesting De Eenzame Reus.

Op zijn reis krijgen we al enige informatie over het land en de vele inwoners, zoals Orks, Dwergen, Gnomen, Kobolden en verschillende soorten elfen. Zo komen we ook te weten dat de Dorissalieërs een ras van geitmensen is die zich ophouden in de steppen van Ungawa. Pehov heeft met zijn verhaal een levendige en interessante wereld bedacht die mij zeker heeft weten te boeien en de bijbehorende kaart vond ik er ook zeker mooi uitzien. De serie staat niet voor niets in onze Gids naar zwaarden & magie!

Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Geef een reactie