BoekenBoekachtergrondFantasy in de zomerbrochures van 2018

Fantasy in de zomerbrochures van 2018

-

Misschien een beetje laat, omdat de meeste uitgevers hun brochures al even online hebben staan, maar voor iedereen die alles even op een rijtje wil hebben toch leuk om te lezen: Een overzicht van al het fantasylekkers dat uitgevers voor ons in petto hebben de aankomende maanden. Een prachtig overzicht met alle covers en verschijndata is overigens te vinden op ons compleet vernieuwde Verschijningskalender! Neem daar dus ook vooral een kijkje.

Fantasy in de zomerbrochures van 2018

logoLSWe starten deze catalogusartikelen altijd met Luitingh-Sijthoff. Vier knallers staan daar in de planning: allereerst het boek van tweevoudig Hugo Award winnares N.K. Jemisin, met de titel Het vijfde seizoenWe spraken eerder al over het boek toen de rechten werden verworven. Een andere grote naam is die van George R.R. Martin (Het Lied van IJs en Vuur), die met een bundel sciencefictionverhalen komt (later dit jaar overigens nog een boek in de reeks van Het Lied van IJs en Vuur). Dan komt Naomi Novik (eerder al in het land voor de Dag van het Fantastische Boek, waardoor je nu bij FantasyWereld een gesigneerd exemplaar van Ontworteld kunt winnen) met wederom een sprookjesvertelling: Zilvergaren. En dan is ook Terry Goodkind weer terug met een nieuw boek in De Kronieken van Nicci-serie: De Sluier van de Eeuwigheid. Overigens ook leuk om te weten: er worden weer heel wat mooie Stephen King-thrillers in een nieuw jasje gestoken door Luitingh!

Ga naar de brochure >>

LogoboekerijBij De Boekerij gaat Nora Roberts zich meer richten op de fantasy met haar romans en daarom komt er in augustus Het Begin uit, een wat duisterder verhaal dan de liefhebbers van haar boeken zullen verwachten met een apocalyptische setting. Daarnaast blijven ze bij Boekerij ook doorgaan met het uitbrengen van heruitgaven, dit keer de nieuwe omnibus van Hitchhikers Guide to the Galaxy, nummer 2 in de reeks met de verhalen van deel 4, 5 en 6. 

Ga naar de brochure >>

 

logobestofya

Het YA imprint van Unieboek is Best of YA, en zij hebben regelmatig mooie fantasytitels op de planning staan. Deze brochure valt het mee, met slecht het vierde deel in de Summoner serie van Taran Matharu (De Outcast) in juni en een filmeditie van Mortal Engines (Levende steden), waar een film van gaat verschijnen. Misschien ook leuk even te noemen is Een hemel van ijs, een boek dat zich afspeelt in de tijd van de Vikingen. Meer historisch dan fantasy natuurlijk, maar wel interessant!

Ga naar de brochure>>

 

logoQ

Uitgeverij Q had de afgelopen tijd af en toe leuke heruitgaves, zoals de Tschai cyclus van Jack Vance en Duin van Frank Herbert. Daar gaan ze mee door, in augustus komt de derde heruitgave in de reeks van Duin aan: God-Keizer op Duin. Ook interessant lijkt Neverworld wake, een spannende thriller met een bovennatuurlijk tintje.

Ga naar de brochure>>

 

clavislogoBij Clavis verschijnen heel vele leuke jeugdboeken, waarvan enkele mooie dystopische verhalen om jezelf in te verliezen. Zo komt het derde deel van de Slaves serie uit van Miriam Borgermans: Raven 2 en bovendien de standalone De groepering van Astrid Witte. En van Christine Charlier verschijnt het derde deel van de serie In de ban van de wolf: De Witte Wolf.

Ga naar de brochure >>

 

HCH

HarperCollins Holland gaat nog steeds lekker met de YA Fantasy. Veel fans zullen vooral heel blij zijn dat (eindelijk!) het vierde en laatste deel van The White Rabbit Chronicles wordt uitgegeven van Gena Showalter: Zombie Party. Daarnaast verschijnt een wat oudere serie van Kandare Blake (bekend van Anna Dressed in Blood en Girl of Nightmares): Three Dark Crowns 1: Koninginnen. Michael Grant rond zijn alternatieve geschiedenistrilogie af met De Laatste Missie en van Claudia Gray verschijnt ook een slot: deel 3 van de Spellcaster trilogie: Zwartkunst.

Ga naar de brochure >>

 

En zo zijn er natuurlijk nog wel wat meer uitgeverijen die fantasy uitgeven. Lannoo brengt o.a. Serafina en het versplinterde hart uit in juni, deel drie van de serie. En bij De Fontein verschijnt het vervolg op Drakendal van Scarlett Thomas: De Magiërs.

Al deze titels (en meer) staan zoals gezegd ook in onze totaal vernieuwde verschijningskalender!

Ben ik uitgevers/brochures vergeten? Laat het me hieronder weten!

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties