BoekenBoeknieuwsLuitingh-Sijthoff acquireert rechten van De Gebroken Aarde-trilogie van tweevoudig Hugo Award-winnares N.K....

Luitingh-Sijthoff acquireert rechten van De Gebroken Aarde-trilogie van tweevoudig Hugo Award-winnares N.K. Jemisin

-

Uitgeverij Luitingh-Sijthoff heeft de rechten geacquireerd van De Gebroken Aarde-trilogie van N.K. Jemisin. Deel een, Het Vijfde Seizoen, werd in 2016 bekroond met een Hugo Award voor het beste fantasy-boek van het jaar. Deze maand won Jemisin met het vervolg voor de tweede keer op rij een Hugo voor beste fantasy-boek. Een eer die Jemisin, sinds het ontstaan van de prijs in 1953, slechts met twee andere auteurs deelt.

Reden genoeg voor uitgeverij Luitingh-Sijthoff om de rechten aan te kopen. Acquirerend redacteur Maarten Basjes: ‘Jemisin stond al langer op mijn wensenlijstje, dus toen ze de Hugo voor de tweede keer op rij won, wist ik genoeg. Een unieke wereld, krachtige hoofdrolspeelsters, en een schrijfstijl om jaloers op te zijn; Het Vijfde Seizoen bevat alle ingrediënten voor een succesvolle fantasy-reeks. Bovendien weet ze onze huidige maatschappij op slimme wijze een spiegel voor te houden met onderwerpen als klimaatverandering, rassenscheiding en onderdrukking.’

Het Vijfde Seizoen wordt momenteel door televisiezender TNT ontwikkeld voor tv. Uitgeverij Luitingh-Sijthoff publiceert Het Vijfde Seizoen in de zomer van 2018.

Over de auteur:

De Amerikaanse N.K. Jemisin (1972) is schrijver van speculatieve fictie. In 2016 werd ze de eerste Afro-Amerikaanse auteur die een Hugo Award won voor de beste roman van het jaar met Het Vijfde Seizoen, deel een van De Gebroken Aarde-trilogie. In 2017 won ze wederom de Hugo voor beste roman, dit keer voor het tweede deel van diezelfde trilogie, De Poort van de Obelisk.

Gerelateerde artikelen

3 REACTIES

Geef een reactie

Delen

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties