FilmsFilmachtergrondSeries en Films op Netflix en Disney+ in maart 2020

Series en Films op Netflix en Disney+ in maart 2020

-

Het is weer bijna maart, dus tijd om te zien wat er de komende maand allemaal te zien valt bij Netflix en Disney+.

Netflix

Laten we weer beginnen met Netflix. Daar verschijnen ter ere van de aankondiging dat er een Matrix 4 komt (met wederom Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss), de delen 2 en 3 van de voorgaande trilogie, dus Reloaded en Revolutions. Een andere sciencefictionthriller dat te zien zal zijn is de Spaanse film The Platform. Dit speelt zich af in een gevangenis waar mannen op hoge verdiepingen beter eten dan de gevangenen eronder, die met kruimels overblijven. Een van hen probeert het systeem te veranderen zodat iedereen genoeg krijgt.

Superheldenfans zullen blij zijn met het verschijnen van Spider-Man: Far From Home met Tom Holland als Spider-Man en Jake Gyllenhaal als Mysterio. Ook bijna een superheldenfilm is Mission Impossible: Fallout, met Tom Cruise en Henry Cavill, waarin Tom weer flink wat stunts op zich heeft genomen. Animefans en liefhebbers van Studio Ghibli krijgen na vorige maand wederom wat nieuwe toptitels beschikbaar, zoals Princess Mononoke, Spirited Away en Nausicaä of the Valley of Wind. Maar ook minder bekende titels als The Tale of the Princess Kaguya, The Cat Returns en Arrietty The Borrower.

Qua series kijken we het meest uit naar A Letter for the King, gebaseerd op De Brief voor de Koning van Tonke Dragt. Verder komt er een derde seizoen van de Turkse serie The Protector, en kunnen we het Zuid-Koreaanse The Kingdom bekijken. De premisse daarvan: Als er in een koninkrijk vreemde geruchten gaan over de zieke koning, wordt de kroonprins de enige hoop tegen een mysterieuze plaag die zich verspreidt over het land. Het is dan ook aan de kroonprins om orde op zaken te stellen om deze epidemie tegen te gaan. Dit wordt bemoeilijkt door een samenzwering tegen hem. Verder lopen CW-series als The Flash en Black Lightning en de animatieserie Castlevania gewoon door.

Disney+

Disney+ wordt op 24 maart in een groot deel van Europa gelanceerd. De streamingdienst, die in november al beschikbaar was in Nederland, gaat dan live in onder meer Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje. Laten we zien of deze uitrol ook invloed heeft op de toegevoegde content in maart.

In februari begon het zevende seizoen van de animatieserie Star Wars: Clone Wars al en die zal wekelijks een nieuwe aflevering krijgen in maart. Ook wekelijks is de reality-serie Marvel’s Hero Project. Hierin is te zien hoe verschillende jonge en echte helden een positieve impact maken. Deze buitengewone, inspirerende kinderen hebben hun leven gewijd aan verschillende opmerkelijke doelen en nu zet Marvel hen in het zonnetje als de echte Superhelden die ze zijn. Ze worden vereeuwigd in hun eigen stripboek en sluiten zich aan bij Marvel’s Hero Project.

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties