StripsStriprecensiesGoblins 2: Met hand en tand - Roulot & Martinage

Goblins 2: Met hand en tand – Roulot & Martinage

-

De goblins gaan ondanks alle tegenslagen en ongelukken die ze meemaken gewoon door met het proberen te overleven. De goblins bedenken telkens weer plannen om de mensen te slim af te zijn, maar dat loopt meestal uit tot een flinke tragedie vol bloed. Voor de goblins is dit geen pretje, maar de mensen kunnen er wel om lachen! De goblins proberen naast wereldoverheersing ook de liefde te vinden. Maar ja, kunnen goblins wel vrouwenmensen weten te verleiden?

Genoeg humor en eindelijk een lopende verhaallijn
Goblins zijn niet de meest snuggere wezens (dat hebben ze behoorlijk bewezen in het eerste deel), maar dat heeft een pluspunt voor de lezer, aangezien je enorm kan lachen om deze domme wezentjes! De goblins zorgen er weer voor dat ze van de ene in de andere afschuwelijke situatie belanden met alle bijbehorende gevolgen. Ook zijn er wat goblins met unieke persoonlijkheden die weer voorbijkomen. Zo zijn er weer avonturen met de ninja-goblin, de struikrover die telkens wordt misleid door de menselijke kooplieden, de sjamaan van het goblindorp en meer. Hierdoor is het verhaal niet eentonig door één standaardgoblin, maar is er juist wat variatie in deze wezentjes.

Halverwege het verhaal stapt de strip over van losse verhaaltjes in een lopend verhaal, namelijk Operation Seduction, een nacht waarin de goblins met zekerheid elke vrouw kunnen bevruchten. De goblins trekken naar het mensendorp en gaan proberen vrouwen te verleiden zodat ze baby-goblins krijgen. Dit verhaal bestaat uit vijftien delen en is een hele leuke toevoeging aan dit boek. Eindelijk eens een langlopend verhaal waarin de goblins weer een plan uit proberen te voeren! Het is erg leuk om te zien wat voor manieren de goblins bedenken om de vrouwen in het mensendorp te verleiden.

De echte sadisten kunnen weer enorm genieten tijdens het lezen van deze strip en daarnaast zijn de tekeningen erg sprekend en kleurrijk.

Fraai kleurgebruik en verwijzingen met een knipoog
Het tweede deel van Goblins heeft weer goed gebruik gemaakt van kleuren. De illustraties zijn helder, hebben een mooi middeleeuws sfeertje en de belangrijkste delen in een tekening komen duidelijk naar voren. De kleuren wisselen elkaar mooi af en daardoor zijn de personages lekker opvallend. De strip is over het algemeen prettig om te zien en laat genoeg detail zien om het verhaal net iets spectaculairder te maken.

Goblins kenmerkt zich ook door subtiele verwijzingen naar series, films en andere bekende figuren. Zo is er in een afbeelding een soort droombeeld vol vrolijkheid en regenbogen waar twee wezentjes rondhuppelen die wat weg hebben van de Teletubbies. Op meerdere pagina’s kan je hier en daar lichte verwijzingen zien naar bepaalde iconen, wat een leuke vorm van herkenning is. Die subtiele knipogen naar bepaalde series en films kunnen net voor dat extra leespleziertje zorgen waar je naar verlangt!

Conclusie
Goblins 2 is een mooi vervolg op het eerste deel van deze reeks en vertoont net iets meer verhaallijn. Alleen maar goed, want een langer avontuur met veel humor werkt erg goed! Als lezer is het daardoor ook aantrekkelijker om dit boek meteen uit te lezen als je bij het liefdesverhaal komt. De echte sadisten kunnen weer enorm genieten tijdens het lezen van deze strip en daarnaast zijn de tekeningen erg sprekend en kleurrijk waardoor je genoeg mooie creaties kan zien. Het einde is ook een mooie aanleiding naar meer avonturen van de goblins, waardoor je interesse zeker is gewekt voor het derde deel in deze reeks.

[product_page sku=”9789463061520″]

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Joost Zuijderduijn
Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties