StripsStriprecensiesGoblins 1: Dom en vervelend - Roulot & Martinage

Goblins 1: Dom en vervelend – Roulot & Martinage

-

Goblins zijn wat zwakke wezens die maar al te vaak het slachtoffer zijn. Ze worden verschroeid door draken, worden vermoord door soldaten van de koning, of de trollenkinderen krijgen ze weer te pakken. Goblins zijn dus vaak in gevaar! Toch weet dit volk handige trucs en overlevingstechnieken te verzinnen om te overleven. Althans, ze denken dat die trucs werken…

Domme wezens die je laten lachen
Goblins is een komische stripreeks waarin groene wezentjes proberen te overleven in een wereld waar ze haast niet veilig zijn. Elke bladzijde vertelt weer een verhaal waarin de goblins een doel proberen te bereiken of plannen smeden om de mensen te slim af te zijn, maar meestal loopt dit uit tot een flink bloedbad. Goblins zijn namelijk niet al te slim en nogal onhandig, waardoor hun overlevingskansen vrij nihil zijn. Als je houdt van wat leedvermaak, valt deze strip zeker in jouw straatje. De goblins worden vaak op gruwelijke wijze vermoord of verraden (wat meestal hun eigen schuld is) en om deze domme acties kan je vaak lachen. De meeste eindes zijn wat bloederig en niet al te smakelijk, maar het gebeurt ook vaak dat het uitloopt op een wat vrediger einde.

Als je houdt van wat leedvermaak, valt deze strip zeker in jouw straatje.

De verhaalopbouw is in het begin niet heel geordend. Alle losse verhalen komen aan de orde, maar aan het einde heb je een meer lopende verhaallijn waarin een goblin inbreekt in het kasteel van de koning en de prinses wil veroveren. Hierbij zijn er meerdere strippagina’s die telkens een deel van dit avontuur laten zien, waar flink wat humor niet kan ontbreken. Je zou bijna medelijden krijgen met de goblins! Ook zijn er terugkerende personages, zoals de handelaar die de goblins weet op te lichten, de trollenkinderen of de ninja-goblin. Het is jammer dat een grote verhaallijn wat ontbreekt, maar daardoor kan je wel alle pagina’s los van elkaar lezen en telkens weer opnieuw lachen.

Kleurrijke pagina’s en middeleeuwse setting
De tekenstijl is perfect voor een fantasyverhaal met een middeleeuwse setting. Hoewel de nadruk wordt gelegd op de humor in het verhaal, is er veel aandacht besteed aan de illustraties. Er is genoeg detail te vinden in alle tekenvakken. De personages en de belangrijke voorwerpen in het verhaal komen duidelijk in beeld, maar de achtergrond wordt ook subtiel verwerkt in alle tekeningen. Op het eerste gezicht zou je het niet zeggen, maar als je goed oplet zie je dat er veel werk is gestopt in de tekeningen en de uiteindelijke afwerking.

De kleuren zijn lekker divers en weten de belangrijke aspecten van het verhaal duidelijk naar voren te brengen door opvallende kleuren. Ook de middeleeuwse setting komt ruim aan de orde. Soldaten in volledige harnassen, grote kastelen, gigantische bossen en knappe prinsessen; je waant je flink terug in deze oude tijd! Ook komen er genoeg magische wezens tevoorschijn waardoor je als fantasyliefhebber een voldaan gevoel krijgt.

Conclusie
Goblins is een grappige strip vol met domme acties van de groene wezens waardoor ze maar al te vaak de dupe zijn. De grapjes kunnen misschien wat flauw overkomen, maar dat past wel bij de goblins, aangezien je vooral lacht om hun debiele acties. De goblins hebben in ieder geval het eerste deel overleefd, aangezien ze terugkeren in een tweede deel in deze stripreeks. Die goblins weten niet van ophouden! Het vervolg heeft hopelijk wel wat meer structuur en een bepaalde lopende verhaallijn, maar over het algemeen is Goblins een komische stripreeks waar je als sadist enorm van kan genieten!

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Joost Zuijderduijn
Joost Zuijderduijn
Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

Goblins 1: Dom en vervelend - Roulot & MartinageGoblins is een grappige strip vol met domme acties van de groene wezens waardoor ze maar al te vaak de dupe zijn. De grapjes kunnen misschien wat flauw overkomen, maar dat past wel bij de goblins, aangezien je vooral lacht om hun debiele acties. De goblins hebben in ieder geval het eerste deel overleefd, aangezien ze terugkeren in een tweede deel in deze stripreeks. Die goblins weten niet van ophouden! Het vervolg heeft hopelijk wel wat meer structuur en een bepaalde lopende verhaallijn, maar over het algemeen is Goblins een komische stripreeks waar je als sadist enorm van kan genieten!