Early Acces voor Baldur’s Gate 3 vanaf eind september

0
89

Vorig jaar werd bekend gemaakt dat er een Baldur’s Gate 3 in de maak was en kregen we ook al een filmpje te zien ervan. Nu is duidelijk dat het spel al vanaf 30 september via Early Acces te spelen zal zijn. Dit is een manier voor ontwikkelaars om al vroeger in het project geld te verdienen aan een spel en spelers de kans te geven het spel te laten testen en bugs te verhelpen. Voor spelers is het een kans om het spel eerder dan gepland het spel te spelen.

De Baldur’s Gate games zijn RPGs gebaseerd op het bekende Dungeons & Dragons systeem. Het spel zal de regelset van het laatst uitgekomen 5e edititie gebaseerd zijn. Het nieuws over de Early Acces en meer informatie over het spel werd aangekondigd via een online paneldiscussie, genaamd ‘Panel From Hell’. Hierin kwamen de schrijver van het verhaal Adam Smith en creative director Swen Vincke van de ontwikkelaar aan het woord, plus de hoofd gamedesigner van Dungeons en Dragons Chris Perkins. Dit panel kan hierboven bekeken worden.

Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Geef een reactie