Nu de tv-serie voorbij is en we nog wel even kunnen wachten op een nieuw boek van George R.R. Martin moeten we maar een andere manier te verzinnen om te voldoen aan onze Game of Thrones verslaving. En wat is er dan leuker dan gezellig samen met medefans een bordspel te doen gebaseerd op je favoriete serie! Daarom zetten we in dit artikel een aantal toffe bordspellen op een rijtje.

Game of Thrones Het bordspel – Tweede editie

Bestel op BOL.com

Een van de mooieste bordspellen gebaseerd op Game of Thrones is deze tweede, verbeterde editie van A Game of Thrones: Het bordspel. Van de eerste versie hadden we al eens een recensie geplaatst. In dit spel kruip je in de rol van de leiders van de grootste facties van de wereld Westeros in de strijd om de IJzeren Troon. 

Voor de tweede editie zijn tal van verbeteringen doorgevoerd met veel nieuwe illustraties, waardoor je meer dan ooit het gevoel krijgt deel uit te maken van het spel der tronen. Het bordspel bevat alle elementen voor de ultieme strijd, zoals legers met belegeringstorens, havens, garnizoenen en Wildlingkaarten. Hoe het spel precies werkt wordt in onze recensie van de eerste editie beter uitgelegd.

Overigens zijn er ook nog enkele uitbreidingen verschenen, zoals de Mother of Dragons Expansie. Deze set maakt het mogelijk om tijdens het spel met 2 extra Huizen te spelen, namelijk Huis Arryn en Huis Targaryen. Met Huis Targaryen komt de macht van draken in het spel terwijl het vazalsysteem zorgt voor extra diepgang. Mother of Dragons zorgt er tevens voor dat het spel met maximaal 8 spelers te spelen is. Voor de Engelse versie van het basisspel zijn overigens nog meer uitbreidingen uitgekomen, zoals The Red Wedding.

Risk: Game of Thrones editie

Een van de absolute klassiekers onder de bordspellen is Risk, waarbij je als wereldveroveraar je legers strategisch moet manoeuvreren om uiteindelijk werelddominantie te verkrijgen. Geen ander spel is wat dat betreft beter te gebruiken als uitgangspunt om het verhaal van Game of Thrones in te gieten.

Het toffe aan deze versie van Risk is dat het 2 plattegronden bevat (van Westeros en Essos), zodat je verschillende potjes kunt spelen. Tevens zijn er drie verschillende spelmodi (Skirmish, Dominion, World at War), waardoor je extra veel variatie in je spelletjes kunt krijgen en het niet zomaar een kopie van Risk is met wat andere naampjes. En met meer dan 600 unieke speelstukken, zoals de legers van de diverse Huizen, waan je je ook helemaal in de wereld van Game of Thrones.

GoT Catan: Broederschap van de Wachters

Ook Catan pikt een graantje (snap je) mee met het succes van Game of Thrones. In het Game of Thrones Catan spel levert elk gebied in de Gift een van de vijf middelen: hout, baksteen, wol, graan en erts. Je neemt de rol van een Broeder van de Nachtwacht op je en gebruikt deze middelen om je greep op het noorden te versterken door wegen, dorpen en burchten te bouwen. 

Verder kun je wachters voor je patrouille werven om de muur te bewaken of ontwikkelingskaarten kopen. Elk van deze acties brengt je meer macht en erkenning door het toekennen van overwinningspunten. De eerste speler die tien overwinningspunten behaalt, wint het spel en wordt de nieuwe Lord Commander van de Nachtwacht!

Monopoly Game of Thrones

Dit bordspel is de speciale Game of Thrones uitgave van Monopoly, niet meer en niet minder. Begeef je zelf in Westeros met alle bekende locaties uit de serie om te kopen, 6 unieke speelstukken van kenmerkende elementen uit de serie (Kroon, Drakenei, De IJzeren Troon, de Raaf met Drie Ogen, een Witte Loper en een Schrikwolf) en Game of Thrones geld. De kanskaarten en algemeen fonds kaarten zijn vervangen door “Valar Morghulis” en “The Iron Throne” kaarten. De huizen en hotels zijn vervangen door dorpjes en burchten. Het spel is alleen in een Engelstalige editie te koop.

Cluedo Game of Thrones

Vind je Cluedo hartstikke tof en zou je het wel eens in een geheel andere stijl willen spelen? Dan is Game of Thrones Cluedo helemaal voor jou! Dit unieke spel bestaat uit een dubbelzijdig speelbord met aan de ene kant Meereen en aan de andere kant The Red Keep, met elk negen kamers zoals de Temple of the Graces, de Dragon Catacombs en natuurlijk de Throne Room. Er zijn in totaal twaalf verdachten, waaronder Daenerys Targaryen, Grey Worm en Jamie Lannister en wapens als de Crossbow, Poison Vial en Battle Axe.

Meer bordspellen gebaseerd op fantasyboeken

Vind je het leuk om nog meer bordspellen op het spoor te komen gebaseerd op populaire fantasyboeken? Dan hebben we al eerder een artikel geschreven over bordspellen gebaseerd op klassiekers als Harry Potter, In de Ban van de Ring en Schijfwereld. Lees het hier >

Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Geef een reactie