Ian McKellen legt uit waarom hij de rol van Perkamentus afwees

0
379

We kennen Sir Ian McKellen natuurlijk allemaal van zijn glansrol als Gandalf in de Lord of the Rings en Hobbit films. Maar dat de acteur ook was gevraagd om de rol van Harry Potters Perkamentus (Dumbledore) over te nemen na het overlijden van Richard Harris, dat was nieuw voor ons. En nu weten we ook waarom hij ‘nee’ zei!

In een interview met BBC News vertelt McKellen openhartig over het weigeren van de rol, die uiteindelijk werd overgenomen door Michael Gambon. Richard Harris, die de rol in de eerste twee films speelde, was namelijk niet te spreken over zijn collega. In een interview noemt hij McKellen en collega-acteurs Kenneth Branagh en Derek Jacobi ‘technisch briljant maar passieloos.’ Dat moet pijn doen.

‘Toen ze me opbelde en vroegen of ik geïnteresseerd was om een rol te spelen in de Harry Potter-films, zeiden ze niet om welke rol het ging,’ zegt McKellen. ‘Maar ik had al snel door voor wie ze mij in gedachten hadden, en ik kon gewoon niet de rol overnemen van een acteur die mijn acteerwerk niet waardeerde.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.