Blizzard wint rechtszaak van $ 8,5 miljoen dollar van cheatmaker Bossland

0
149

Na jaren strijd heeft Blizzard eindelijk wat bereikt in haar strijd tegen makers van cheatsoftware. Het bedrijf Bossland, bekend van Honor Buddy (World of Warcraft) en Watchover Tyrant (Overwacht), moet Blizzard een schadevergoeding van meer dan $ 8,5 miljoen dollar betalen voor het maken van de software.

Bossland was zelf niet aanwezig tijdens de rechtszaak en deed ook geen poging om de claim van Blizzard tegen te spreken. In totaal moet het bedrijf nu $ 8.563.600 dollar aan schadevergoeding betalen, en $ 174.872 aan advocatenkosten van Blizzard. Bossland is bovendien verboden nog software te verkopen in de VS dat inbreuk maakt op Blizzards games.

Volgende de rechtbank heeft Blizzard aangetoond dat het geld heeft verloren in haar strijd tegen dit soort software. En bovendien inkomsten misloopt omdat spelers wegloopen van de games die niet meer eerlijk te spelen zijn.

 

Voor de uispraak zei Bossland baas Zwetan Letschew tegen TorrentFreak dat zijn bedrijf ongeacht de uitkomst zal doorgaan met hun software. Wat dat precies betekent nu ze (de eerste) rechtszaak hebben verloren, is evenwel de vraag.

VIATorrentFreak
Martin schrijft al jaren voor verschillende nieuwswebsites over games, film en tv. Hij heeft een Blu-ray collectie waar je u tegen zegt, vooral als het om Aziatische films gaat, een abonnement op vrijwel elke streamingdienst die in Nederland live is, en een Steam bibliotheek met bijna 200 games.

Geef een reactie