FilmsFilmachtergrondWelke superheldenfilms komen er nog dit jaar

Welke superheldenfilms komen er nog dit jaar

-

Het heeft een hele tijd geduurd, maar filmmaatschappijen brengen hun films langzaam weer naar het grote doek. Zo is vanaf vandaag Black Widow in de bioscoop (en op Disney+) te zien! Dat betekent dat Marvel eindelijk weer verder kan gaan met Phase 4 van haar MCU, maar ook DC kan weer aan de slag met standalone en DCEU films. Laten we eens kijken wat we dit jaar (en volgend jaar ook maar meteen) kunnen verwachten:

Black Widow – vandaag (bioscoop en Disney+ met VIP toegang)

In de actievolle spionagethriller Black Widow van Marvel Studios wordt Natasha Romanoff, ook bekend als Black Widow, geconfronteerd met de duistere delen van haar leven, wanneer een gevaarlijke samenzwering ontstaat die verband houdt met haar verleden. Achtervolgd door een kracht die zich niet laat tegenhouden om haar uit te schakelen, moet Natasha omgaan met haar geschiedenis als spion en de verbroken relaties die in haar kielzog zijn achtergelaten, lang voordat ze een Avenger werd.

The Suicide Squad – 6 augustus

Ook dit keer is het weer alles of niets voor een bonte verzameling slechteriken, bestaande uit Bloodsport, Peacemaker, Captain Boomerang, Ratcatcher 2, Savant, King Shark, Blackguard, Javelin en natuurlijk de geliefde psychopaat Harley Quinn. Zwaarbewapend worden ze op Corto Maltese gedropt, een afgelegen eiland waar het wemelt van de vijanden. Om hun vernietigingsmissie te voltooien moet de Squad door een jungle vol militanten en guerrillatroepen trekken. Ze worden bijgestaan door kolonel Rick Flag die ze in toom moet zien te houden, terwijl de technici van Amanda Waller intussen alles volgen wat ze doen. Ook nu weer kan één verkeerde beweging ze hun leven kosten. En het gevaar komt uit elke hoek: vijanden, teamgenoten en Waller zelf. Wie slim is, kan dus maar beter geen geld op ze inzetten.

Shang-Chi and The Legend of the Ten Rings – 3 september

In Shang-Chi and The Legend of The Ten Rings moet Shang-Chi (gespeeld door Simu Liu) het verleden confronteren dat hij achtergelaten dacht te hebben, terwijl hij in het web van de mysterieuze Ten Rings-organisatie wordt getrokken. Daarnaast speelt Tony Leung in de film Wenwu, Akwafina speelt Shang-Chi’s vriendin Katy en Michelle Yeoh speelt Jiang Nan.

Venom: Let There Be Carnage – 24 september

Aan het einde van de eerste Venom film kregen we al een glimp van Woody Harrelson te zien, waarbij men liet doorschemeren dat hij Carnage zou gaan spelen. In dit vervolg op Venom zullen we hem dus zeker terugzien. Ook dit tweede deel is weer geregisseerd door Andy Serkis en zal Tom Hardy hoofdpersoon Eddy Brock spelen.

Eternals – 5 november

Onderstaande teaser laat zien hoe de Eternals arriveren op de Aarde en hoe ze daarna de mensheid hebben geholpen. Zo volgen we ze even in de tijd, tot na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame. Ze hebben zich lange tijd afzijdig gehouden, maar nu een nieuwe dreiging nadert moeten ze toch aan de slag. Met namen als Angelina Jolie, Richard Madden, Salma Hayek en Kumail Nanjiani als enkele leden van The Eternals heeft Marvel weer een heel aantal toppers in de cast zitten.

Spider-Man 3: No Way Home – 17 december

De derde Spider-Man film met Tom Holland in de hoofdrol is wederom een samenwerking tussen Sony en Marvel Studios. Er is nog weinig bekend over het plot, maar er zijn geruchten over de terugkeer van Jamie Foxx als Electro en Alfred Molina als Doc Ock (beide uit eerdere Spider-Man films, toen Tom Holland hem nog niet vertolkte). Wellicht dat in deze film dus de multiverse gaat verkennen die we in Loki al langzaam ontvouwen zien worden?

Aangekondigde films in 2022

  • Morbius – Januari
  • The Batman – Maart
  • Doctor Strange in the Multiverse of Madness – Maart
  • Thor: Love and Thunder – Mei
  • Black Panther: Wakanda Forever – Juli
  • Black Adam – Juli
  • Spider-Verse 2 – Oktober
  • The Flash – November
  • The Marvels (Captain Marvel 2) – November
  • Aquaman 2 – December

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties