Afgelopen weekend (21 en 22 september) was er weer een nieuwe editie van Elfia Arcen. Het weer was prachtig, voor de meeste luchtige kostuums perfect, voor de echte ridders en Vikingen waarschijnlijk goed warm. Maar dat mag de pret niet drukken, tien minuutjes achter de waterval was een heerlijke verkoeling. Ook een bezoek brengen aan de kelders van het kasteel was een heerlijk uitje buiten de zon.

Kasteeltuinen

De kasteeltuinen blijven een plaatje en zijn heerlijk ruim, met veel beschaduwde plekjes. Op dag twee waren bepaalde gedeeltes afgezet. Het waren prachtige plekken voor een foto, maar de tuinen en haar natuur moet blijven groeien. Ondanks deze afzettingen waren er nog andere prachtige plekken om te bezoeken. De rozentuin stond prachtig in bloei en de “Dark Woods” is niet alleen mooi, maar ook heerlijk schaduwrijk.

Voor de kinderen was er deze keer veel meer te doen dan voorgaande edities. Zo kon je samen met je familie of helemaal alleen het kleine Utopia podium betreden als onderdeel van de kinderkostuum parade. In de gemoedelijke kassen konden zij hun kostuums laten zien, helemaal alleen of met de rest van de familie..

Op zaterdag konden kinderen ook hun helden ontmoeten bij de royal picknick. Hier waren normale elfianen die graag de kinderen een extra beleving wilde geven. De Disney prinsessen, maar ook de boze hartenkoningin, hadden allemaal hapjes en drankjes die gratis waren voor de kinderen. Dit was een mooi extra’tje om elfia nog geschikter te maken voor jong en oud.

Kasteel Arcen

Een activiteit die ook niet gemist mag worden is de balfolk instructie. Zelfs met twee linkervoeten helpen de begeleiders je om te leren dansen. En het is bovenal heel leuk om in de groep mee te dansen. Geen probleem als je per ongeluk op iemands tenen staat, het gebeurt vaker. Kijk alleen wel uit voor de dansers met blote voeten, die kunnen het soms minder waarderen.

De kostuumparade was ook weer een plaatje. Vele creatievelingen stonden op het podium hun prachtige kostuums en cosplay te laten zien. Maar ook het publiek was deze keer het haasje, de enige echte Sir Roly Rotherham had namelijk twee wildcards om mensen uit te nodigen vnuit het publiek. Zo stonden opeens Supergirl en ‘the Bare Barbarian’ op het podium. Een leuke draai om het publiek meer te betrekken in de kostuumparade.

Wat betreft de catering waren er weer veel oude bekenden. Bertha’s koffie, english pottery met de heerlijke cupcakes, maar ook enkele nieuwe kraampjes die we in Haarzuilens hebben leren kennen. En na het grote gemis op Haarzuilens zijn ze hier gelukkig weer terug: de vleesspiezen. Er was weer een grote variatie tussen zoet, zout, vegetarisch, veganistisch of voor de liefhebbers natuurlijk vlees. Ondersteund door de muziek die van hoek tot hoek te horen was, creëerde dit alles weer de heerlijke sfeer van de Elfia. En als het geen live muziek was, dan hoorde de bezoekers de geluiden uit de “Dark Woods”, die afwisselden tussen weerwolfgeluiden of het monster in het meer.

Wat mij betreft was het weer een geslaagde Elfia, met beter weer dan vorig jaar. Wie heeft al zin in de volgende editie?

Geef een reactie