EvenementenSfeerverslagenComic Con Ahoy 2020: Een bescheiden conventie met veel ruimte voor uitbreiding

Comic Con Ahoy 2020: Een bescheiden conventie met veel ruimte voor uitbreiding

-

Afgelopen weekend konden nerds, geeks, fanboys en fangirls richting Ahoy Rotterdam voor een conventie, namelijk Comic Con Ahoy. De vorige comic con in Rotterdam was niet heel lovend ontvangen, maar de line-up van het evenement was wel erg indrukwekkend. Dit jaar lag de organisatie in handen van een andere partij, namelijk Cool Conventions. Wij vroegen ons natuurlijk af: Hoe zou deze Rotterdamse conventie dit jaar zijn, kan het een concurrent worden van de Dutch Comic Con?

Twee hallen met merchandise, beroemdheden en een gratis versnapering

Comic Con Ahoy bestond dit jaar uit twee hallen. Bij de ontvangsthal was er ruimte voor verschillende dealers, verkleedruimtes voor cosplayers, de cosplay guests, settings van bekende series waar je jezelf kon laten fotograferen (zoals The Big Bang Theory, Stranger Things en Game of Thrones) , een Harry Potter-bezemsteelrodeo, karaoke en games. Hierin was er genoeg ruimte voor kraampjes, die gelukkig erg divers waren. Uiteraard kon je weer veel Funko Pops vinden, maar ook andere figures, sieraden, zwaarden, knuffels, kleding en meer. Ook waren er verschillende illustratoren in de artist alley, waardoor er voor ieder wat leuks te vinden is. Een mooie toevoeging aan Comic Con Ahoy was Nissin Cup Noodles, een stand waar je gratis noedels kon halen! Er was daarnaast nog genoeg zitplekken en zelfs een chill-out area met zitzakken en comfortabele banken.

Vladimir Furdik over zijn ervaringen op de set van Game of Thrones en The Witcher

De tweede hal had ook nog wat standjes staan met merchandise, maar je kon er ook terecht voor de foto’s met beroemdheden of ze even te spreken. Ook was er een main stage waar Q&A’s werden gehouden. Het geluid van de main stage was gelukkig goed te verstaan (zo heb ik de Q&A van Chelsey Reist van The 100 en Vladimir Furdik van Game of Thrones bijgewoond en ik kon alles duidelijk horen). Daarbij waren er nog verschillende eetgelegenheden mocht je geen trek hebben in noedels. Zo waren er broodjes, maar ook versierde donuts die je kon eten!

Een uitstekende gastenlijst, maar de rust maakte het niet denderend

De special guests van Comic Con Ahoy waren zeker indrukwekkend. Er zijn geen enorm veel grote rollen van series, maar er waren wel veel gasten die in aardig wat grote series hebben gespeeld. Zo kon je spreken met Robin Lord Taylor (uit Gotham en You), Chelsey Reist (The 100), Stephen Ogg (The Walking Dead) en Vladimir Furdik (Night King in Game of Thrones en zwaardmeester in The Witcher). Er waren opvallend veel verschillende acteurs van The Walking Dead, maar ook wat oudere acteurs waren te gast. Zelfs Nederlandse acteurs kwamen langs, zoals Ferry Doedens (Goede Tijden Slechte Tijden) op de zaterdag. De organisatie heeft in ieder geval gezorgd voor een diverse gastenlijst, wat zeker heeft geholpen.

Hoewel de conventie prima was en de gasten erg interessant waren, was het helaas nog erg te rustig voor een conventie en zou het evenement volgend jaar echt uitgebreid moeten worden als ze hier een succes van willen maken. Het lage bezoekersaantal had zowel voor- als nadelen natuurlijk. Zo kun je nu met gemak alle standjes van dichtbij bekijken, maar deze rust zorgt er wel voor dat je al vrij snel de hele conventie hebt gezien. Als je niet voor speciale gasten bent gekomen, kan je in principe na een uurtje afscheid nemen van het evenement. Ook was het jammer dat de cosplay catwalk (waarop de dag zelf nog mensen voor werden gezocht) laat in de middag was. Als dit ergens midden op de dag gedaan zou worden, zouden de bezoekers wellicht langer blijven. Nu was het namelijk niet de moeite waard om te wachten op het einde van de middag, wat ook zonde is voor cosplayers die zo veel werk in hun cosplay hebben gestopt.

Comic Con Ahoy is naar mijn mening een prettige conventie als je niet zo houdt van de drukte die er altijd is op Dutch Comic Con, maar de organisatie moet echt nog een tandje bijzetten om het evenement volgend jaar naar een hoger niveau te tillen. De acteurs kunnen je in ieder geval over halen om te komen, nu moet de conventie alleen nog uitgebreid worden met meer standjes en activiteiten, waardoor er meer mensen op af zullen komen. Er is potentie, maar vooral ook veel ruimte voor verbetering.

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Het is nog steeds dezelfde organisatie alleen onder een andere naam. Het enige verschil is dat Showmasters er op papier niet meer bij is betrokken, maar ze werken nog steeds samen. De Duitsers geven meer geld uit aan gasten, maar voor de rest is het same old: paar stand, nauwelijks activiteiten en steeds minder bezoekers. Zelfs het gratis weggeven van kaarten hielp niet…

  2. Op zich mis ik hier wel het respect voor het organiseren van een con in 6 WEKEN (!!!) tijd. Cool Convention nam Ahoy over en stond voor de keuze: volgend jaar pas starten of binnen een paar weken iets proberen neer te zetten. MAD RESPECT voor wat ze in zo’n korte tijd voor elkaar wisten te krijgen. Nu alle conventies zijn opgeschoven ben ik extra blij dat deze heeft plaatsgevonden. En hebben ze een jaar de tijd om de volgende te organiseren, dus die uitbreiding kan je zeker verwachten!

Geef een reactie

Joost Zuijderduijn
Joost Zuijderduijn
Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties