EvenementenSfeerverslagenSfeerverslag Dutch Comic Con 2018

Sfeerverslag Dutch Comic Con 2018

-

Het weekend van 31 maart en 1 april was het weer tijd voor de Dutch Comic Con, een van Nederlands grootste evenementen, dit jaar extra groot wegens het samengaan met de Stripdagen. Een goede actie, want zoals zoveel media al bericht hebben scoorde ze hiermee een recordaantal bezoekers.

De Sfeer

Zoals de voorgaande edities vond de Dutch Comic Con (DCC) ook deze keer plaats in de jaarbeurs van Utrecht, centraal en vrij makkelijk te bereiken. Een plattegrond in het programmaboekje duidde aan waar alles te vinden was. De hallen waren opgedeeld in verschillende categorieën. Zo was één hal helemaal besteed aan de standjes van de stripdagen en was deze meteen na binnenkomst makkelijk te bereiken, waardoor bezoekers die uitsluitend hiervoor kwamen niet door de hallen van de rest van de con heen hoefden. E’n van de hallen was volledig toegewijd aan games, een ander aan standhouders en merchandise, een volgende aan cosplay en exposities. Hierdoor kon je als bezoeker makkelijk je interesse vinden. Alles op één plek, prima bedacht.

Naast een selectie interessante gasten, waaronder Emilie De Ravin (Lost, Once Upon A Time) en Dwight Schultz (the A-Team), werden er interviews en workshops gehouden. Er waren dit keer wat meer wedstrijden voor de cosplayers, mede dankzij de stripdagen die zelf een reeks activiteiten meebrachten waaronder interessante prijsuitreikingen, veilingen en een cosplay karaoke wedstrijd.

Merchandise & Meer

Zoals op voorgaande edities bleek de Dutch Comic Con weer heel wat te bieden. Naast dat je er een foto of handtekening kan scoren van een reeks beroemde gasten waaronder acteurs, cosplayers, schrjvers en striptekenaars, blijft de Dutch Comic Con vooral een commercieel evenement. De Dealer Hall is verreweg het grootst en was weer volledig volgeboekt. In de merchandise leken alle fandoms wel vertegenwoordigt.

Er leek wat minder quirky decor. Naast de gebruikelijke laat-jezelf-3D-printen, de green-screens en de toevallige prop hier en daar – zoals een grote tank waar je daadwerkelijk in kon! Of uiteraard de Tardis – waren er in enkele hallen wat meer lege plekken. Dat is tot dusver op de Comic Con in maart altijd het geval geweest. Het sfeervolle decor kan je wel verwachten op de winter edities, wanneer er in voorgaande edities het dorp van de Grinch was nagemaakt en er een duidelijke kinderhoek aanwezig was.

Alweer zin in de volgende?

De sfeer was zeker gemoedelijk. De zaterdag was drukker dan de zondag, maar dat was voor ons gezinnetje juist weer fijner. Kom je me de kinderwagen, denk er dan even aan dat de paden bij de Dealer Hall in de drukte wat krap kunnen zijn, maar over het algemeen konden wij overal zonder problemen doorheen. Voelt je agenda wat leeg aan? De volgende (winter) editie staat alweer gepland voor 24 en 25 november.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Vannehttp://www.vanne.nl/
Vanne is recensent, cosplayer, fervent D&Der en geocacher. Ze heeft met haar kostuums 6 prijzen in de wacht gesleept, model gestaan voor striptekenaars, geld ingezameld voor goede doelen en gejureerd. Ze is de officiële Elsje (van de stripverhalen door Gerben Valkema en Eric Hercules). Ze spaart boeken geïnspireerd door de werken van Jane Austen. Verder probeert ze al jaren af te kicken van de cosplay, maar is inmiddels een cosplay mama.

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties