EvenementenSfeerverslagenBoekpresentatie Hof van doorns en rozen

Boekpresentatie Hof van doorns en rozen

-

Meestal worden boekpresentaties gehouden in boekhandels, maar uitgeverij Unieboek deed het onlangs eens een keer wat anders. Samen met enkele bloggers was FantasyWereld namelijk uitgenodigd voor de bijzondere boekpresentatie van Hof van doorns en rozen, het nieuwste boek van Sarah J. Maas (bekend van De Glazen Troon en De Donkere Kroon). De presentatie was namelijk in misschien wel één van de meest fantasy-achtige plekjes in Nederland: Kasteel de Haar in Haarzuilens! Redactielid Alexandra vertrok richting deze sprookjesachtige plek om het mee te maken!

lekkersAankomst
Onder genot van een stralend zonnetje kwam ik aan bij het kasteel om de boekpresentatie van het nieuwste boek van Sarah J. Maas bij te wonen. FantasyWereld was namelijk samen met andere bloggers uitgenodigd door het team van Unieboek om een magische dag te beleven die helemaal in het kader stond van Hof van doorns en rozen, een prachtig boek dat perfect bij de sfeer van het kasteel past. Als eerst verzamelden we ons in het Koetshuis waar we een heerlijke lunch voorgeschoteld kregen die onder andere bestond uit luxueus belegde broodjes en pompoensoep.

Rondleiding
Na nog een laatste kopje thee, gingen we met zijn allen richting het kasteel zelf. De meesten van jullie zullen Kasteel De Haar vast wel herkennen van Elfia. Tijdens dit evenement wordt het terrein altijd omgetoverd tot een magische plek, maar ik merkte al snel dat de kasteeltuinen en het bouwwerk er ook zonder al die kraampjes fantastisch uitzien. Ergens was het heel gek omdat ik het terrein nooit eerder zonder honderden bezoekers en allerlei versiersels had gezien, maar tegelijkertijd kon dat de pret zeker niet drukken!

lekkersEenmaal aangekomen bij het kasteel, kregen we een rondleiding door verschillende vertrekken. In het kasteel zelf mochten we helaas geen foto’s maken, maar ik heb gelukkig nog wel een paar kunnen nemen voordat we alles in kluisjes moesten leggen. Tijdens de rondleiding bezochten we prachtige kamers zoals de ridderzaal, de balzaal en een paar slaapvertrekken. Ik had al eerder een rondleiding door De Haar gehad tijdens Elfia, maar het werd me al snel duidelijk dat ik toen minder te zien heb gekregen, want nu mochten we ook in andere bijzondere kamers komen. Vooral de slaapkamer van de barones (compleet met krukje waarvan de stof helemaal aan flarden lag omdat hun kat het destijds als krabpaal had gebruikt) maakte indruk op ons. Bijna alle kamers waren volgens een neogotische stijl ingericht en ontworpen, maar de barones vond de Franse stijl uit die tijd veel mooier, dus leek het net alsof we ons in een heel ander kasteel waanden.

Na afloop van de rondleiding hebben we nog uitgebreid foto’s gemaakt van het kasteel en van elkaar. Al met al was het een bijzondere dag die een gepaste sfeer schepte voor het boek waar het allemaal om ging: Hof van doorns en rozen. Ik heb er in ieder geval van genoten en ik kan niet wachten om het boek te lezen!

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Alexandra Kist
Alexandra Kist
Alexandra heeft door het lezen van fantasyboeken ontelbare levens geleid. Zo heeft ze samen met Harry, Ron en Hermelien boterbier gedronken in De Drie Bezemstelen en volgde ze Katniss Everdeen op de voet door arena's vol moordenaars. Ze heeft niet alleen een zwak voor fantasy, maar ook een grote liefde voor sciencefiction en klassieke horrorverhalen.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties