BoekenBoekrecensiesHof van Doorns en Rozen 2: Hof van Mist en Woede -...

Hof van Doorns en Rozen 2: Hof van Mist en Woede – Sarah J. Maas

-

 
Na de zinderende finale van Hof van doorns en rozen keren we terug naar het magische rijk Prythian. Feyre heeft vreselijke dingen gezien en moeten doen Onder De Berg, maar ze is nu weer veilig thuis in het Lentehof. Ze heeft last van nachtmerries van de dingen die ze heeft moeten doen om Tamlin te redden van de dood en het rijk te verlossen van de kwaadaardige Amarantha. Ze voelt zich daarnaast erg alleen, want Tamlin lijkt haar niet goed te kunnen troosten. Wel gedraagt Tamlin zich ineens extreem beschermend: Feyre mag bijna niets meer doen waardoor ze gevaar zou kunnen lopen. Dat begrijpt ze wel, maar aan de andere kant vindt ze dat ook heel vervelend, vooral nu ze die afleiding juist zo goed zou kunnen gebruiken.

Gelukkig wordt ze al snel vrienden met de hogepriesteres Ianthe, die ter ere van het huwelijk van Feyre en Tamlin naar het Lentehof is gekomen. Feyre is erg dankbaar dat ze niet in haar eentje over de jurk, bloemen en andere bruiloftszaken hoeft te beslissen. Waar Feyre zich ook nog druk over maakt, is de tatoeage op haar arm: een herinnering aan de afspraak die ze heeft gemaakt met Rhysand, de Edelheer van het Nachthof. Elke maand zal ze een week bij hem in het Nachthof doorbrengen, maar Rhys heeft al drie maanden niks van zich laten horen… Feyre weet niet goed wat ze daarvan moet denken, maar is stiekem wel opgelucht dat ze bij Tamlin kan blijven. Dat blijkt alleen van korte duur te zijn als Rhys besluit op te dagen op de dag die de mooiste van haar leven zou moeten worden…

Magische ontdekkingsreis
We hebben al kennis gemaakt met het Lentehof en we hebben de verschrikkingen Onder De Berg gezien in Hof van doorns en rozen. Nu is het echter tijd om nog meer van Prythian te ontdekken, want Feyre zal afreizen naar twee nieuwe hoven. Maas neemt de tijd om de wereld van de Hoge Fae stukje bij beetje aan ons te onthullen en zorgt ervoor dat het ene hof nog magischer is dan het vorige.

We leren door de ogen van Feyre steeds meer over Prythian en daardoor is er ook genoeg ruimte om alle vragen te beantwoorden die je als lezer kan hebben. Maas’ beeldende stijl zorgt ervoor dat je alles gedetailleerd voor je ziet, en hetzelfde geldt voor alle pracht en praal die zich in Feyres kleding schuilhoudt. Maas’ beschrijvingen zijn nooit teveel, maar dragen juist bij aan de beleving. Nergens wordt het vervelend en daarmee weet ze de perfecte balans te vinden tussen verhaal en vertelling.  

Persoonlijke groei
We kennen Feyre als een kick ass personage, maar in dit deel wordt al snel duidelijk dat ze zwaar getraumatiseerd is door haar belevenissen in Hof van doorns en rozen. Dit zorgt ervoor dat Feyre op zoek moet gaan naar haar eigen identiteit en veel nadenkt over haar leven. Op deze manier leren we haar op een heel andere manier kennen, en slaagt Maas erin om Feyre zo mogelijk nóg levensechter te maken.

Ondanks dat we de andere personages door Feyres ogen zien, komen ook zij zichtbaar tot leven. Rhysand blijkt een ongelooflijk complex personage te zijn, en Feyres nieuwe vrienden hebben ook stuk voor stuk een interessant achtergrondverhaal waardoor je meteen gegrepen wordt. Maas laat zien dat er in haar woordenboek niet zoiets bestaat als vlakke personages, en is een meester in het tot leven wekken van een naam en een gezicht.

Conclusie
Met Hof van mist en woede waan je je meteen weer terug in de magische wereld van Prythian. Feyre heeft vreselijke dingen moeten doorstaan en dat is te merken, want ze zit diep in de put. Maas is een ster in het tot leven brengen van haar trauma’s en laat bovendien ook zien dat ze dit bij meerdere personages kan dan alleen de hoofdpersoon. De schrijfstijl is weer fantastisch, maar helaas laat de redactie van de vertaling vaak te wensen over. Binnenkort kunnen we met zijn allen verder genieten van deze serie, want op 30 mei komt de Nederlandse vertaling van Hof van vleugels en verwoesting uit!

[product_page sku=”9789000347568″] 

Hof van Doorns en Rozen 2: Hof van Mist en Woede
Hof van Doorns en Rozen 2
Sarah J. Maas
9789000347568
Van Goor

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

3 REACTIES

 1. Hoi,
  Weet je misschien wat het verschil tussen het boek dat wordt uitgegeven door Unieboek | Het Spectrum en het boek dat wordt uitgegeven door Van Goor?

 2. Hoi Michelle,

  De voorkanten verschillen inderdaad! De ene is precies hetzelfde als het Engelse boek (daar zie je ook iets op de achtergrond) en de boeken van de uiteindelijke Nederlandse edities hebben een effen achtergrondkleur. Wat betreft de continuïteit van de covers hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken, want ze zijn allemaal hetzelfde (namelijk die met de effen kleur). De voorkanten die hetzelfde zijn als de Engelse covers kan je niet krijgen bij de vertalingen, want de opmaak is aangepast voordat de boeken uiteindelijk zijn uitgegeven in het Nederlands.

  Beantwoordt dit je vraag?

  Groetjes,
  Alexandra

Geef een reactie

Alexandra Kist
Alexandra Kist
Alexandra heeft door het lezen van fantasyboeken ontelbare levens geleid. Zo heeft ze samen met Harry, Ron en Hermelien boterbier gedronken in De Drie Bezemstelen en volgde ze Katniss Everdeen op de voet door arena's vol moordenaars. Ze heeft niet alleen een zwak voor fantasy, maar ook een grote liefde voor sciencefiction en klassieke horrorverhalen.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

Hof van Doorns en Rozen 2: Hof van Mist en Woede - Sarah J. Maas