BoekenFallen 5: Schuld - Lauren Kate

Fallen 5: Schuld – Lauren Kate

-

Luce en Daniël hebben hun einde gevonden in Extase, maar het verhaal van Fallen gaat gewoon door! Cam is een stoere engel die banden heeft met de duivel. Duizenden jaren terug is zijn geliefde Lilith door de duivel meegenomen en Cam wil er alles aan doen om haar uit de Hellen van Lucifer te bevrijden. Lucifer stelt daarom een weddenschap voor: als Cam er binnen vijftien dagen voor kan zorgen dat Lilith weer van hem houdt, mogen ze samen een normaal en fijn leven leiden. Dit lijkt een makkelijk opdracht, maar Lucifer heeft ervoor gezorgd dat Lilith een enorme hekel aan Cam gekregen heeft. Als Cam niet binnen deze vijftien dagen Lilith voor zich kan winnen, zal Lucifer hem meenemen naar een speciale plek in de hel… Kan Cam het hart van Lilith opnieuw veroveren?

Liefde en haat
Vele fans van Fallen hebben jaren geleden al kunnen lezen over Luce en Daniël en hun zoektocht naar de liefde. Daniël was een geliefde engel onder de fans, maar de stoere Cam heeft ook een flinke fanbase verzameld. De fanbase was zo groot, dat Lauren Kate een eigen verhaal over Cam schreef. In de Fallen-serie had hij het namelijk over ene Lilith, de liefde van zijn leven, die door zijn fout in de hel is beland. Nu hij weet dat liefde kan overwinnen, is hij vastbesloten om Lilith te bevrijden uit de handen van Lucifer. Lucifer heeft het leven van Lilith eeuwenlang tot een verschrikking gemaakt. Ze moet verschillende levens leiden vol ongeluk en pijn en haar hart is gevuld met haat jegens Cam door de duivel. Het is dus een lastige opdracht voor Cam om de liefde aan te wakkeren in het hart van Lilith, maar Cam is wel in voor een uitdaging.

bad guy Cam krijgt in Schuld een compleet afgerond einde, wat voor veel fans van Fallen een verademing zal zijn.

Cam is zoals gewoonlijk een badass en een ietwat arrogante jongen, maar door zijn liefde voor Lilith merk je in Schuld dat hij ook een zachte kant heeft. Hij probeert de hel waarin Lilith leeft beter voor haar te maken, zodat ze uiteindelijk gelukkig wordt met hem samen. Lilith voelt zich alleen al vanaf het begin niet prettig bij Cam. Ze heeft een naar gevoel bij hem, maar aan de andere kant voelt ze ook lichte affectie. Zeker de eerste paar dagen zijn erg stroef, aangezien Lilith totaal geen zin heeft om een goede band met Cam te krijgen. Hun relatie ontwikkelt zich dus in kleine en geleidelijke stapjes, maar is dat wel snel genoeg om binnen de tijd de liefde weer aan te wakkeren? Lilith is een meisje met pit, maar ze is ook erg gefrustreerd door haar ongelukkige leven. Als lezer hoop je dat Lilith zich beter gaat voelen, want dat verdient ze wel!

Een mooie extra afsluiter van de Fallen-serie
Hoewel de meeste fans al met genoeg voldoening na het vierde deel van Fallen klaar waren met deze serie, is Schuld toch net dat beetje extra waardoor elk personage nu een waardig einde krijgt. Cams verhaal was namelijk nog lang niet af, dus de Fallen-fans zullen zeker met veel plezier Schuld lezen. De schrijfstijl van Lauren Kate is heel vlot en beeldend, je merkt gewoon hoe mooi engelen kunnen zijn. Het heden wordt soms afgewisseld met fragmenten uit het verleden, waarbij je het verhaal leest over de eerste ontmoeting tussen Lilith en Cam en hoe Lilith in de hel is beland. Hierdoor krijg je veel meer te weten over het verleden van Cam, wat echt een goede toevoeging is aan de Fallen-reeks. Naast alle romantiek is het einde ook nog eens erg spannend, Lucifer wil namelijk al te graag Cam dwarsbomen in zijn plannen, waardoor de bevrijding van Lilith nog wel eens heel fout zou kunnen aflopen…

Conclusie
Schuld is een mooi extra deel over het engelenverhaal waarin Cam nu de hoofdrol in speelt. Zijn opdracht om Lilith te bevrijden is een mooie aanvulling op de boeken van Lauren Kate. De bad guy krijgt in Schuld een compleet afgerond einde, wat voor veel fans van Fallen een verademing zal zijn.

[product_page sku=”9789000347896″] 
Fallen 5: Schuld
Fallen 5

Lauren Kate


9789000347896


Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Joost Zuijderduijn
Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties