BoekenBoekrecensiesDe Orde van de Drakenmenners 3: De Drakenwereld - Fiona Rempt

De Orde van de Drakenmenners 3: De Drakenwereld – Fiona Rempt

-

In de zomer gaan er spannende dingen gebeuren voor Matti. Alle drakenmenners komen aan in Drekar Mohoao, aangezien Maurice-Matisse en Jeanet gaan trouwen. Dat niet alleen, ook Matti en Tink zullen officiële drakenmenners gaan worden! De jongens zullen dus eindelijk erkend worden als drakenmenners en zullen meegaan op vele missies. Fynn en Jussi zijn bezig met de belangrijkste missie: ze willen erachter komen waar draken naartoe gaan als ze 150 jaar worden en de zee in duiken. Zal Matti er dan eindelijk achter komen waar zijn moeder is, aangezien zij spoorloos verdween toen ze een draak de zee in volgde?

Hartverwarmende afsluiter van een magische trilogie
De Orde van de Drakenmenners is een mooi verhaal over twee jongens die meer leren over draken, maar ook over de zoektocht naar de ouders van Matti. Matti heeft in het eerste deel al zijn vader gevonden en in het tweede deel beleefde hij een spannend avontuur waarin hij een drakenjager moest stoppen, maar nu heeft hij behoefte aan een moeder. Zijn moeder is jaren geleden verdwenen toen ze tijdens een diepzeeduik een draak achtervolgde die 150 jaar oud was geworden. Niet veel mensen denken dat de moeder van Matti nog leeft, maar Matti heeft er alle vertrouwen in. Deze spannende zoektocht naar het grootste mysterie rondom draken is iets waar je als lezer al vanaf het begin nieuwsgierig naar bent. Dit avontuur is daarom ook de perfecte afsluiter van deze trilogie, aangezien het je meeneemt naar het grootste mysterie in de serie.

In dit deel merk je echt hoeveel Matti geeft om alle drakenmenners. De vriendschap die Matti heeft met Tink is ongekend, die twee jongens gaan voor elkaar door het vuur! Hoewel Matti nog niet heel veel tijd heeft kunnen doorbrengen met zijn biologische vader, zie je langzaam de band tussen vader en zoon groeien. Alle andere drakenmenners weten genoeg vreugde te brengen op Drekar Mohoao en hoewel Matti sommige nieuwe leden nog niet door en door kan vertrouwen, weten deze ook het respect van Matti te verdienen. Matti geeft veel om zijn drakenmenners, maar het grootste gevoel heeft hij toch wel voor zijn moeder die hij graag wil vinden. Als lezer wil je maar al te graag dat Matti herenigd wordt met zijn moeder en hopelijk gaat dat hem lukken!

een ideaal boek voor jonge magische avonturiers die samen met Matti een wonderbaarlijk avontuur tegemoet willen gaan.

Prachtige draken en een divers gezelschap
In De Drakenwereld kom je nog meer te weten over draken. Ze zijn er in vele soorten en maten en ondanks alle informatie die je over deze wezens hebt gekregen, kom je nu nog meer te weten. Matti en Tink zijn vastberaden om meer te weten te komen over draken nu ze officiële drakenmenners worden, dus samen met hen ontdek je nog veel meer over deze fantasierijke schepsels. Je komt er zelfs achter waar draken naartoe gaan als ze 150 jaar oud worden, maar misschien had dit iets gedetailleerder gemogen. Als lezer wil je nog meer weten over dit mysterie en de hele oorsprong van draken, maar daar wordt nog niet in vol detail over gesproken.

Het fijne aan de drakenmenners is dat ze bestaan uit een divers en internationaal gezelschap. Haast elke drakenmenner komt uit een ander land en laat dat ook subtiel merken. Hierdoor merk je hoe vindingrijk het hele gezelschap is, je zou je zo aansluiten bij alle drakenmenners! Iedereen heeft ook zijn of haar eigen taak op Drekar Mohoao en het is heel leuk om te zien hoe goed de band is tussen alle drakenmenners. Een fijnere vriendengroep kan Matti zich niet wensen!

Conclusie
De Drakenwereld is een waardige afsluiter van De Orde van de Drakenmenners. Het grootste mysterie rondom draken wordt eindelijk opgelost, Matti weet eindelijk zijn plekje te vinden in de groep van de drakenmenners en sommige banden worden hechter dan ooit. Mede dankzij alle mooie illustraties van Daniëlle Futselaar is dit een ideaal boek voor jonge magische avonturiers die samen met Matti een wonderbaarlijk avontuur tegemoet willen gaan. Fiona Rempt weet deze trilogie prachtig af te sluiten en je zou zelf maar al te graag lid willen worden van de drakenmenners!
De Orde van de Drakenmenners 3: De Drakenwereld
De Orde van de Drakenmenners 3

Fiona Rempt

Vier Windstreken

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Joost Zuijderduijn
Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties