BoekenBoekachtergrondOnze Gids naar Romantische Fantasy

Onze Gids naar Romantische Fantasy

-

 

Het is vandaag Valentijnsdag, de ideale dag om de romantiek op te zoeken! En hoe kan dat beter dan met een mooi boek? Daarom hebben wij een lijst opgesteld van leuke romantische fantasyboeken en series die je zeker gelezen moet hebben, zowel wat oudere als nieuwere. Fans van het subgenre als beginnelingen die er nog niet veel van hebben gelezen kunnen met deze lijst uit de voeten. Wil je meer weten over een bepaalde serie, of discussiëren welke serie er helemaal niet in moet staan, of welke er missen? Kom dan eens langs op ons forum!

De beste Romantische Fantasy

1984

Zoals Marije al in haar recensie van het eerste deel van de Edelstenentrilogie al zei: Robijnrood is een kruising tussen fantasy en chicklit. Fantasy voor meiden, dus. En dat is goed te merken, aangezien Gwendolyn een puber is met typische meidenproblemen. School, vervelende familie, lastige jongens, alles komt voorbij in dit boek. Juist dat alledaagse leven van Gwendolyn maakt Robijnrood heel herkenbaar voor jongeren.. Een heerlijke romantische en hilarische serie.

1984

Het Australische schrijftalent Alexandra Adornetto schreef al op vijftienjarige leeftijd haar eerste boek: The Shadow Thief. Wat later schreef ze de trilogie Halo, Hades en Hemel. In deze boeken ging het om de liefde tussen engel Bethany en de mens Xavier, die met allerlei tegenslagen te maken krijgen. Is deze liefde sterk genoeg om alle moeilijkheden te overleven? Connie recenseerde de serie voor FantasyWereld.

1984

Academicus Vampyrus van Richelle Mead is ook een mooi voorbeeld van chicklit fantasy. Alles draait hier om de scholieren van de Academie van St. Vladimir. Dit zijn geen normale tieners, zo bewijzen Lissa Dragomir, prinses van de Moroi, en dhampier Rose. Zij moeten weerstand weten te bieden tegen de Strigoi, wezens die het op Lissa gemunt hebben. Ze dienen bovendien de verleidingen van verboden liefdes het hoofd te bieden en altijd op hun hoede te zijn, en dat is niet makkelijk met allerlei tieners en hun hormonen om je heen. Lees onze recensies van deze serie door Merel.

1984

Een andere hele spannende romantische fantasyserie is de Middernacht serie van Lara Adrian. Inmiddels zijn er al negen delen verschenen en in elk boek staat een ander hoofdpersoon centraal. Lara Adrian weet een mooie mix te maken van spanning, romantiek, drama en vampieren!

1984

De tovenaar op het witte paard is een leuk en origineel chicklit verhaal, met een fantasytwist. Het neemt je mee naar een wereld vol tovenaars en fantasierijke gebeurtenissen. De eerste drie boeken van deze schrijfster zijn in het Nederlands vertaald (de vervolgen heten Op Vleugels en Als bij toverslag).

1984

De Soulmates-serie is een heerlijk liefdesverhaal, vermengd met actie en spanning, zo schrijft Marije in haar recensie van het eerste deel: Het verhaal van Sky. Er zijn inmiddels vier verhalen van deze serie verschenen, waaronder zelfs een gratis verhaal! In deze boeken draait het om zielsverwanten, waaronder telkens leden van de Savantgemeenschap, die bijzondere gaven hebben. De hoofdpersonen komen met hun zielsverwanten voor moeilijke keuzes te staan…

1984

P.C. Cast is ook auteur van de Huis van de Nacht serie (dat hier ook even bij genoemd moet worden), maar wij kozen voor dit overzicht voor de Partholonserie. Zoals in onze recensie werd gezegd: deze serie heeft een mooie mix van humor en romantiek en weet bovendien bijzonder veel diepgang in het verhaal te stoppen.

1984

Ook een hele duidelijke crossover tussen Chiclit en Fantasy is de Vegas Vampires serie van Erin McCarthy. En ook in deze boeken (inmiddels vier van verschenen) spelen vampieren een grote rol. Liefde, romantiek en drama zijn de belangrijkste ingrediënten in deze serie.

1984

Firelight is een aangrijpende fantasy-chicklit serie over Jacinda, een meisje dat zich kan transformeren tot een draak en moet vluchten uit haar kolonie. Ze heeft het zwaar tussen de ‘normale mensen’, totdat ze oog in oog komt te staan met Will; een jongen die het vuur in haar aanwakkert maar tegelijkertijd tot haar grootste vijand behoort… Lees er meer over in onze recensies van de serie.

1984

Gevaarlijke fae, wonderlijke wezens, actie, spanning, humor en… een tijdloze liefde. Dat is de wereld van The Iron Fey. Binnenkort verschijnt het laatste deel in de serie, De IJzerstrijder. In de serie wordt een hele goede balans gevonden in spanning, romantiek en een bijzondere wereld van Fae, zoals te lezen is in onze recensies van deze serie.

 

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties