BoekenBoekachtergrondTien podcasts die je moet volgen als fantasyfan

Tien podcasts die je moet volgen als fantasyfan

-

Volgens de laatste onderzoeken (zoals de Podcastmonitor van Markteffect) luistert meer dan een kwart van de Nederlanders momenteel wel eens naar een podcast. Het is dan ook de perfecte manier om de tijd te doden tijdens het reizen, sporten of gewoon terwijl je niks doet. En je bent nooit uitgeluisterd, want er is bijna geen onderwerp te bedenken waar geen podcast over is.

Zo zijn er podcasts te vinden over boeken, films & series, pretparken en het geeky wereldje in het algemeen. Hieronder hebben we enkele aanraders voor je op een rijtje gezet. Zoek ze op via de podcastapp naar keuze, zoals Apple Podcasts, Spotify of Google Podcasts.

Chez Geeque

Melvin Imanuel en Gerto Rijsdijk bespreken tijdens hun wekelijkse geekout de meest uiteenlopende onderwerpen. Of het nou om comic cons, toys, films, Baantjer of zure fanboys gaat, ze hebben over alles wel iets te melden. Je wordt op de hoogte gehouden van het laatste nieuws in de geekwereld en alles wat de heren zelf hebben gezien, gekocht, gevonden en getatoeëerd! Meestal beginnen ze gewoon met praten en leidt het gesprek zichzelf, net als in het echte leven. Sterker nog: het is net alsof je er zelf bij bent!


Hold my Book

Een tweewekelijkse podcast over young-adultboeken van onze eigenste recensenten Joost Zuijderduijn en Rosanna de Bie! Of je nu van een fantasy houdt, of een contemporary of thriller, bij Hold my Book krijg je genoeg inspiratie om YA-boeken in huis te halen. Soms bespreken ze boekenseries, en soms hebben ze gasten, zoals laatst medewerkers van Boekerij om te praten over de Elfhame-serie van Holly Black!


DnDutch

Vast een bekende naam op FantasyWereld! Bij deze podcast kun je terecht voor een Nederlandstalige uitleg voor Dungeons & Dragons 5e editie, live speelsessies en nog veel meer. Rick Vechel deelt zijn passie heel graag en via zijn podcast kun je de allereerste stappen zetten om zelf te beginnen, of wekelijks meeluisteren met de queeste van zijn eigen speelgroep. In de podcast kun je ook de speelsessies van zijn D&D groep The Oneders tegenkomen, die hij als Dungeon Master de meest absurde situaties voorspiegelt.


Moviegelul met vrienden

Gelul over films, door vrienden voor vrienden! Zo simpel kan het soms zijn. De hosts Bram Koedam en Leon Jackson praten per aflevering over klassieke films die we allemaal kennen, zoals Willow, Gremlins, Alien en Highlander. Daarnaast hebben ze een subserie Slap Gelul met Vrienden, waarin ze wat meer onderwerpen bespreken, luistervragen beantwoorden en elkaar gewoon even bijpraten over van alles en nog wat.


Fanservice

In Fanservice onderzoekt Mike van Dooyeweert wat de fan beweegt. In iedere aflevering staat hij stil bij een ander fandom en interviewt hij iemand die helemaal enthousiast is over iets. Dit kan een voor de hand liggende franchise als Star Wars of Star Trek zijn, maar bijvoorbeeld ook een muziekfandom, een voorliefde voor een nichegenre, een film, of een specifieke maker. Soms neemt hij een stapje terug om met een gast bepaalde aspecten van de fancultuur te beschouwen. Zoals… fanservice!


Geekers op je Speakers

Een van de langstlopende podcasts in deze lijst! In deze wekelijkse podcast praten Roderick Leeuwenhart (oprichter van Uitgeverij Leeuwenhart en schrijver van o.a. Pindakaas & Sushi), Kenny Rubenis (striptekenaar van Dating met Geeks) en Gert-Jan van Oosten (eerder bekend als podcaster van Geekstijl) je bij over alles wat de geekculture omvat. Soms met gasten om dieper op een specifiek onderwerp in te gaan, maar vaak genoeg gewoon met zijn drieën om gewoon gezellig bij te kletsen.


Je moet je BOEK houden!

Misschien niet per se een aanrader voor fantasyfans, maar zeker wel voor boekengans. Dit is namelijk de boekenpodcast voor jongeren door de Noord-Oost Brabantse Bibliotheken (NOBB) én tegelijkertijd de podcast van onze recensente Merel Kuitert! Heb je tips nodig voor je boekenlijst of zoek je leuke boeken om te lezen in je vrije tijd? Dan ben je hier aan het goede adres. In elke aflevering kletst bibliothecaris Merel met een andere gast over hun favoriete boek, e-book of luisterboek.


Star Wars Podcast

De Nederlandse podcast volledig gewijd aan Star Wars. Ze behandelen de films, de tv-series, de boeken, de games en andere Star Wars gerelateerde zaken. Wil je helemaal op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Star Wars, wat er wel en niet in het canon behoort en wat er allemaal aan zit te komen, dan is dit dé podcast voor jou.


FantasyWereld Podcast

In deze lijst is ook de podcast van FantasyWereld niet te missen. Nog niet heel , maar in de podcast zal je bijgepraat worden over de fantasyboekenwereld, en worden daarnaast uitstapjes gemaakt naar andere onderwerpen waar wij als fantasyliefhebbers blij van worden. Elke aflevering is er een nieuwe gast, zoals auteurs, uitgevers of andere fantasyliefhebbers. En recensente Vanne heeft er ook een eigen serie gestart met fantasynieuws, boektrailers en andere toffe onderdelen!


Audiogeeks

Ook een podcast beginnen over een geeky onderwerp? Dat kan heel gemakkelijk via www.audiogeeks.nl, onze zusterwebsite. Daar wordt de hosting van je podcast verzorgd en geven we je de benodigdheden om je podcast vanaf elk kanaal te laten beluisteren. Er is geen maximum aantal podcastafleveringen per maand, of een maximum aantal luistersessies. Daarmee kun jij je tijd en energie steken in het maken van je podcast. En omdat er op het platform alleen maar geeky podcasts te vinden zijn, krijg je door kruisbestuiving van luisteraars al snel een leuk aantal luisteraars! Ga naar www.audiogeeks.nl om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties