BoekenBoeknieuwsNederlandse sciencefictionroman van Roderick Leeuwenhart wordt uitgegeven in China

Nederlandse sciencefictionroman van Roderick Leeuwenhart wordt uitgegeven in China

-

Ontzettend tof nieuws uit het sciencefictionwereldje: Het manuscript Sterrenlichaam van auteur Roderick Leeuwenhart is verkocht aan Science Fiction World (SFW), de grootste sciencefiction uitgeverij van China. Sterrenlichaam was oorspronkelijk een kortverhaal, waarmee hij in 2017 de Harland Awards won.

Natuurlijk namen we snel even contact op met Roderick en hij vertelde ons: In contact komen met Science Fiction World had nog heel wat voeten in de aarde. Daar is een proces aan voorafgegaan waarin ik doelbewust mijn netwerk heb vergroot, door bijvoorbeeld op beurzen als Worldcon (in 2019 in Dublin gehouden, lekker dichtbij) mensen te ontmoeten en relaties te smeden. Dat netwerken is heel leuk, ik kwam de ene na de andere superenthousiaste SF-schrijver tegen, agenten, uitgevers… Daar is uiteindelijk een vriendschap met een Japanse schrijver uit voortgekomen, die me op zijn beurt introduceerde aan een Chinese schrijver, en zij hielp me aan de juiste connecties binnen SFW. De moraal van het verhaal is dat je beslist niet op je stoel moet blijven zitten als je ergens wilt komen.

De heren XVII

Afgelopen week werd een ander sciencefictionwerk uitgegeven van Roderick Leeuwenhart bij uitgeverij Quasis: De heren XVII. Deels militaire SF, deels politieke thriller. Deze is te bestellen via Quasis. De synopsis:

De Zwijging – een totale planetaire black-out – heeft een eind gemaakt aan de hegemonie van de VAHA. Alle Nederlandse koloniën in het zonnestelsel hebben de onafhankelijkheid uitgeroepen.

Wanneer een kernfusiereactor boven de dampkring wordt opgeblazen, zien de Heren XVII – het bestuur van de VAHA – hun kans schoon. Onder hen forceert de ambitieuze Indonesische prinses Siti Suryangha een militaire interventie.

Zij strikt de jonge meesterstrateeg Milan Zhou om hun oorlog te voeren. Maar waar schuilt de echte dreiging: is het de steenrijke kolonie Titan, de volgelingen van een dode terrorist of de Zeventien zelf?

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

3 REACTIES

  1. Hee, leuk! Een zesde deel van de Zwijgende Aarde reeks. De andere vijf waren prima leesvoer op die van Mara van Ness na die ik zelf niet zo geweldig vond. Ik ben alleen wel een digitale lezer, dus ik moet waarschijnlijk nog een tijdje wachten voordat Quasis met een e-book komt. Maar deze gaat zeker op de lijst.

    Is Sterrenlichaam ook ergens in verschenen? Ik zie wel een paar andere verhalen in een edge.zero bundel en een paar met Tais Teng (die ik allemaal nog moet lezen… zucht).

    • Nog niet helaas, maar wellicht is dit een stap om ofwel het verhaal in romanvorm, ofwel in kortverhaalvorm toch ergens te publiceren…

    • Geen idee wanneer het ebook van De Heren XVII verschijnt, Richard! Misschien toch eerst aan de papieren versie gaan, als je niet kunt wachten 😉

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties