FilmsFilmachtergrondSeries en Films op Netflix, Disney+ en Amazon Prime in januari 2021

Series en Films op Netflix, Disney+ en Amazon Prime in januari 2021

-

Het is weer zover. Er komt een nieuwe maand (zelfs een nieuw jaar 😛 ) en dan kijken we ook altijd even wat er gaat verschijnen op de populaire streamingdiensten. Veel toffe series staan te verschijnen!

Netflix

Veel nieuwe series of seizoenen op Netflix in januari, maar niet bijzonder veel fantasy/scifi films. Een nieuwe serie op Netflix wordt Fate: The Winx Saga. In het eerste seizoen volg je vijf elfjes op Alfea, een magische kostschool in de bovennatuurlijke wereld. Daar leren ze hun magische krachten optimaal te gebruiken, terwijl ze ondertussen kampen met liefdesontwikkelingen, rivaliteit en de monsters die hun bestaan bedreigen. De beschrijving klinkt als een animatieserie, maar het is wel degelijk een live action serie. Ook nieuw is het Zuid-Koreaanse The Uncanny Counter, waarvan het eerste seizoen te zien zal zijn op Netflix in januari. Demonenjagers genaamd Counters komen naar de aarde vermomd als werknemers in een noodle-restaurant om boze geesten te vangen in het streven naar het eeuwige leven.

Daarnaast komen zowel van de animatieserie Jurassic World – Camp Cretaceous als de scifithriller Snowpiercer een tweede seizoen online. Van de animatieserie Disenchantment, door de makers van The Simpsons en Futurama, komt een derde seizoen online en dan is er nog seizoen 1 van de animatieserie The Idhun Chronicles. Van Star Trek Discovery komen er ook in januari nog wekelijks nieuwe afleveringen online. Helaas gaat er ook weer het een ander van de service af, zoals de sitcom The Big Bang Theory.

Disney+

Op Disney+ komt dan eindelijk weer een nieuwe MCU serie, namelijk de intrigerende WandaVision (bekijk hier nog een trailer). In deze serie zien we hoe Wanda Maximoff, oftewel Scarlet Witch, haar leven oppakt na de gebeurtenissen van de Infinity War en hoe ze haar wereld vormt door middel van haar mentale krachten. Het resultaat lijkt een bizarre serie te worden! Voor superheldenfans is er meer goer nieuws, want ook Marvel Studios Legends, een serie over de populaire superhelden uit het MCU, komt in januari op het platform. Je ziet hierin iconische momenten van de helden in de afgelopen films en krijgt hints wat er in hun toekomst ligt. Voor de fantasyliefhebbers is er Eragon, gebaseerd op het gelijknamige boek van Christopher Paolini, dat in januari op Disney+ komt! En van Fox komt de animatiefilm The Book of Life, geproduceerd door o.a. Guillermo del Toro, online.

Amazon Prime

Star Trek liefhebbers kunnen niet alleen op Netflix, maar op Amazon Prime aan de slag. Daar komt namelijk de animatieserie Star Trek: Lower Decks op uit. Deze speelt zich af in het jaar 2380 en volgt de bemanning van een van de minst belangrijke schepen binnen de Starfleet: de U.S.S. Cerritos. De vele crewleden proberen hun werk en hun sociale levens te balanceren, terwijl het schip regelmatig wordt opgeschrikt door vreemde verschijnselen. En daarnaast komt het derde seizoen van American Gods uit op het platform, gebaseerd op het gelijknamige boek van Neil Gaiman.

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties