StripsStriprecensiesFrigiel en Fluffy 2: Iedereen beroemd – Derrien, Frigiel & Minte

Frigiel en Fluffy 2: Iedereen beroemd – Derrien, Frigiel & Minte

-

Frigiel, Fluffy, Alice en Abel rusten lekker uit na het oplossen van het mysterie van de meloenen, maar het avontuur treedt hen tegemoet! De vrienden ontmoeten Siphayes, een jongen die mee wil doen aan een sterrentoernooi in Famous. Dit is een toernooi waarbij de grootste avonturier een gouden standbeeld van hemzelf krijgt, een grotere eer bestaat er niet! Frigiel besluit om mee te doen aan het toernooi. Zal hij beroemd worden onder de bewoners van Famous?

Een trip naar een stad die flink uit de hand loopt

Frigiel en Fluffy is een Minecraft-serie waarin een jonge held met zijn hond vele avonturen beleeft. Het eerste deel had wat minpunten en gaf pas aan het einde een hint naar de grote verhaallijn in de vijfdelige serie, maar nu gaat het team van Frigiel in plaats daarvan op een uitje naar een stad waar ze beroemd willen worden. Famous is equivalent aan Las Vegas en de stad barst van het spektakel. Frigiel doet mee aan een sterrentoernooi om beroemd te worden, maar de medekandidaten zijn ook erg goed, sterk en hebben hele coole trucs waarmee ze de beroemdste avonturier willen worden. Ondertussen maakt Alice de stad onveilig en komt ze tot bijzondere ontdekkingen. De wisseling tussen deze twee personages werkt heel goed en houdt de vaart in het verhaal. Dit deel bevat iets minder spanning dan het eerste deel, maar juist meer vermakelijke wedstrijdronden. De tegenstanders van Frigiel en de opdrachten in het spel zijn ook erg divers en geven veel dynamiek aan het verhaal.

Het is alleen jammer dat de tekenaars besloten om niet door te gaan op het einde van het eerste deel. Hierin werd duidelijk dat Alice een belangrijke rol gaat spelen in deze strip, maar dit deel zorgt juist voor een uitstapje dat irrelevant is voor de algemene verhaallijn. Het toernooi is leuk opgezet en er is weer een mooie plotwending naar aanloop van de climax, maar het is zonde dat de auteurs niks hebben gedaan met de epiloog van het eerste deel.

Verbetering in het taalgebruik en spectaculaire illustraties

Het eerste deel had veel verschillende spelfouten en grammaticale fouten, maar ook vaag woordgebruik dat niet paste bij de personages. Dit deel heeft gelukkig een betere redactie gehad, want de fouten in dit tweede deel zijn in ieder geval veel minder. Af en toe lopen zinnen niet helemaal lekker en worden er weer woorden gebruikt die je niet op regelmatige basis zou zeggen, maar over het algemeen is de kwaliteit van de tekst aanzienlijk verbeterd.

De tekenstijl heeft nog steeds een wat vreemde balans tussen het blokkensysteem van Minecraft en iets meer detail, maar dat is iets waar je je bij moet neerleggen. Gelukkig is de stad Famous een lust voor het oog. Grote gebouwen, veel lichten en een mooi podium voor het toernooi. De illustrators hebben overduidelijk uitgepakt, wat erg prettig is om te zien. De overloop naar volgende scènes is ook prima gedaan en gevechten en handelingen zijn goed te volgen. De tekenstijl kan nog steeds verbeterd worden, maar dit is in ieder geval een stap vooruit!

Conclusie

Frigiel en Fluffy maken een stap naar eeuwige roem, maar ze moeten duidelijk nog wel meer leren. Frigiel is wat onwetend, maar krijgt gelukkig steun van zijn vrienden. Het is jammer dat de grote verhaallijn in de serie niet is verwerkt in dit deel, maar deze citytrip naar Famous weet je wel te vermaken. De strips kunnen nog verbeterd worden als je kijkt naar het taalgebruik en de kwaliteit van de illustraties, maar de spanning in het verhaal en de ontknoping maken veel goed. Nu maar hopen dat het volgende deel zich meer richt op het mysterie rondom Alice, dat werd geïntroduceerd in het eerste deel, anders kan deze serie eindigen met een flinke domper.

Frigiel en Fluffy 2: Iedereen beroemd Boek omslag Frigiel en Fluffy 2: Iedereen beroemd
Frigiel en Fluffy 2
Derrien, Frigiel & Minte
9789463065467
Silvester Strips
Paperback
48 pagina's

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Joost Zuijderduijn
Joost Zuijderduijn
Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering:

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

Frigiel en Fluffy 2: Iedereen beroemd – Derrien, Frigiel & MinteFrigiel en Fluffy maken een stap naar eeuwige roem, maar ze moeten duidelijk nog wel meer leren. Frigiel is wat onwetend, maar krijgt gelukkig steun van zijn vrienden. Het is jammer dat de grote verhaallijn in de serie niet is verwerkt in dit deel, maar deze citytrip naar Famous weet je wel te vermaken. De strips kunnen nog verbeterd worden als je kijkt naar het taalgebruik en de kwaliteit van de illustraties, maar de spanning in het verhaal en de ontknoping maken veel goed. Nu maar hopen dat het volgende deel zich meer richt op het mysterie rondom Alice, dat werd geïntroduceerd in het eerste deel, anders kan deze serie eindigen met een flinke domper.