StripsStriprecensiesOp zoek naar vrienden in de wereld van Minecraft: de strip

Op zoek naar vrienden in de wereld van Minecraft: de strip

-

Een echte Minecraft strip, bestaat die? Jazeker! Eerder dit jaar kwam Minecraft: De strip uit, een vlotte jeugdstrip vol herkenbare gebeurtenissen en avonturen voor alle fans van Minecraft. Het verhaal draait om David, die zich nog niet helemaal thuis voelt in zijn nieuwe huis en op zijn nieuwe school. Hij mist zijn oude vrienden en vindt het lastig om op school kinderen aan te spreken. Het verhaal begint wanneer hij eindelijk weer internet heeft in zijn nieuwe huis en met zijn vrienden van zijn vorige school verder kan bouwen in Minecraft. De groep vrienden heeft een prachtig fort gebouwd. Om de terugkeer van David in het spel te vieren besluiten ze op een missie te gaan. Lukt het ze om de Enderdraak te verslaan?

Vermakelijk avontuur

Het stripverhaal over Minecraft is kleurrijk en herkenbaar voor de spelers, maar heeft naast de gimmick van de bekende spelelementen ook nog eens een echte boodschap over vriendschap. David worstelt met het wennen aan zijn nieuwe leven en alle gevoelens die daarbij komen. Een nieuwe woonplek kan best eenzaam voelen. En dan zijn er nog de gebruikelijke angsten: hebben zijn vrienden nu verder gespeeld zonder hem? Zijn ze hem al vergeten dan?

Minecraft: De strip zal zowel voor niet-spelers van het spel als liefhebbers van games in het algemeen vermakelijk zijn

Zowel het maken van nieuwe vrienden als contact houden met de oude. Kevin, Tobi, Carice en Lisa hebben zo ieder hun talenten en persoonlijkheid en dit komt goed in hun Minecraft personages door. Kudos voor de sprankels tussen Lisa en Carice, een leuke LHBTI+ toevoeging van tekstschrijver Sfé, die bekend is van zijn aandeel in genderqueer werken in Canada.

Conclusie

Deze strip heeft een leuk, eenvoudig verhaal over Minecraft, school en vriendschap, verpakt in een mooi hardcover hoesje. Achterin staan nog wat schetsen voor de liefhebber. Dit is het veelbelovende eerste deel van een stripreeks over Minecraft. Geschikt voor kinderen vanaf circa 8 jaar, maar uiteraard leuk voor alle Minecraft fans. Het is een vrolijk verhaal vol kleurrijke illustraties. Niet te dik, niet te ingewikkeld, en als aantrekkelijke hardcover uitgave.

Minecraft: de Strip Boek omslag Minecraft: de Strip
Sfé R. Monster
9789493189010
Condor
2020
Hardcover
88
Mariella Manfré

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Vanne
Vannehttp://www.vanne.nl/
Vanne is recensent, cosplayer, fervent D&Der en geocacher. Ze heeft met haar kostuums 6 prijzen in de wacht gesleept, model gestaan voor striptekenaars, geld ingezameld voor goede doelen en gejureerd. Ze is de officiële Elsje (van de stripverhalen door Gerben Valkema en Eric Hercules). Ze spaart boeken geïnspireerd door de werken van Jane Austen. Verder probeert ze al jaren af te kicken van de cosplay, maar is inmiddels een cosplay mama.

CONCLUSIE

Eindwaardering:

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

Op zoek naar vrienden in de wereld van Minecraft: de stripEen leuk, eenvoudig verhaal over Minecraft, school en vriendschap, verpakt in een mooi hardcover hoesje. Achterin staan nog wat schetsen voor de liefhebber. Dit is het veelbelovende eerste deel van een stripreeks over Minecraft. Geschikt voor kinderen vanaf c.a. 8 jaar, maar uiteraard leuk voor alle Minecraft fans.