StripsStripachtergrondStripfeuilleton Gismo, getekend door Jack Kirby #1

Stripfeuilleton Gismo, getekend door Jack Kirby #1

-

Over enkele weken verschijnt Science Fiction Comics, de eerste uitgave van splinternieuwe Nederlandse uitgeverij Peter Pan Comics. En om dat te vieren mogen we op FantasyWereld iedere zaterdag een episode uit ‘Gismo’ plaatsen, getekend door Marvel-legende Jack Kirby. Dit is één van de achttien sciencefictionverhalen die in de bundel zijn opgenomen.

In een eerder artikel op FantasyWereld over Jack Kirby kwamen we al heel wat meer te weten over deze striplegende. Zo introduceerde hij samen met Joe Simon in 1940 Captain America. En daar bleef het niet bij. Begin jaren zestig zou de samenwerking met Stan Lee meer iconen opleveren zoals de Fantastic Four, Hulk en Iron Man. Stuk voor stuk pareltjes uit een vervlogen tijdperk, onbeperkt houdbaar dankzij Kirby’s dynamische signatuur.

Bij ons is Kirby natuurlijk vooral bekend om dat superheldenoeuvre, maar de intens productieve tekenaar werkte na zijn militaire dienst in WOII in werkelijk iedere denkbaar genre. Gismo is één van Jack Kirby’s vele vertederende sciencefiction verhaaltjes, die vanaf 19 augustus weer terug van weggeweest zijn. Science Fiction Comics bundelt de beste ruimteavonturen in een toegankelijk comicalbum voor lezers van alle leeftijden. Geen stoffig striparchief, maar een warm zomeralbum vol leesplezier en nostalgie met werk van Steve Ditko, Wally Wood en meer.

Maar oordeel liever zelf! ‘Gismo’, een avontuur in vijf episodes, verschijnt elke zaterdag gratis en voor niks hier op Fantasywereld.nl!


Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties