StripsStripachtergrondStripfeuilleton Gismo, getekend door Jack Kirby #5

Stripfeuilleton Gismo, getekend door Jack Kirby #5

-

Recent verscheen Science Fiction Comics, de eerste uitgave van splinternieuwe Nederlandse uitgeverij Peter Pan Comics. En om dat te vieren mogen we op FantasyWereld iedere zaterdag een episode uit ‘Gismo’ plaatsen, getekend door Marvel-legende Jack Kirby. Dit is één van de achttien sciencefictionverhalen die in de bundel zijn opgenomen.

In een eerder artikel op FantasyWereld over Jack Kirby kwamen we al heel wat meer te weten over deze striplegende. Zo introduceerde hij samen met Joe Simon in 1940 Captain America. En daar bleef het niet bij. Begin jaren zestig zou de samenwerking met Stan Lee meer iconen opleveren zoals de Fantastic FourHulk en Iron Man. Stuk voor stuk pareltjes uit een vervlogen tijdperk, onbeperkt houdbaar dankzij Kirby’s dynamische signatuur.

‘Gismo’, een avontuur in vijf episodes, verschijnt elke zaterdag gratis en voor niks hier op Fantasywereld.nl!

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties