BoekenBoeken
Home Spellen Spelachtergrond De leukste spelletjes voor in de kerstvakantie

De leukste spelletjes voor in de kerstvakantie

0
327

Wij van FantasyWereld zijn altijd wel in voor een spelletje, vooral nu de kerstvakantie eraan komt! Uiteraard is het helemaal prachtig als de spellen zijn gebaseerd op een fantasyboek (zoals de spellen uit dit artikel), maar er zijn natuurlijk nog veel meer toffe spellen te verzinnen. We hebben de leukste spelletjes voor jullie op een rijtje gezet, met fantasytintje, zoals je van ons gewend bent…

1. Smallworld
Smallworld

Dit prachtige spel lijkt een beetje op Risk. Het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk geld verdient. Dat doe je door landjes te veroveren met jouw ras. Alle spelers hebben een ras en een eigenschap die allemaal zo zijn eigen voordelen met zich meebrengen. Zo kan je bijvoorbeeld geld stelen van de spelers die landjes hebben die aangrenzend zijn aan de jouwe, of heb je meer aanvalskracht. Je moet wel goed opletten, want op een gegeven moment is je leger zo klein geworden door alle strijd dat je een nieuwe nodig hebt, en op zo’n moment wissel je weer van ras en eigenschap. Dit spel, dat wel uren kan duren, is vooral geschikt voor mensen die van tactische spellen houden en het niet erg vinden dat een potje erg lang kan duren.

Geïnteresseerd? Je kunt ook nog kiezen welk basisspel je wil! Naast de standaardversie bestaat er namelijk ook Smallworld Underground. Beide spellen werken precies hetzelfde, maar ze zien er iets anders uit. Verder hebben ze allebei ook hun eigen rassen. Let op!

Smallworld is alleen verkrijgbaar in het Engels.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here