FilmsFilmnieuwsNieuwe films en series van De Vampierkronieken van Anne Rice?

Nieuwe films en series van De Vampierkronieken van Anne Rice?

-

Gelezen op de toffe website over het horrorgenre De Nachtvlinders: AMC heeft de rechten gekocht van de zeer populaire boekenreeks De Vampierkronieken van auteur Anne Rice, en tevens van de reeks De Geschiedenis van de Mayfair-heksen. Natuurlijk zijn er al eerder films verschenen van boeken uit deze serie, zo zijn Interview with the Vampire (1994) en Queen of the Damned (2002) gebaseerd op de boekenreeks, maar die deal liep alweer even geleden af. Hierop besloot de schrijfster samen met haar zoon (Christopher Rice) begon ze zelf te werken aan een tv-serie.

AMC gaat films en series ontwikkelen rondom de verhalen van Anne Rice, waarbij zij en haar zoon als uitvoerend producent betrokken zullen blijven. Dit kan uiteraard ook nog wel even duren, zulke trajecten gaan niet altijd even snel. Meer informatie is te lezen in haar facebookpost waarin ze het nieuws bekend maakte.

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

4 REACTIES

  1. Met de vampierboeken van Anne Rice heb ik niets, maar wel bedankt voor de Nachtvlinders website tip. Jammer dat we zo weinig horror schrijvers in Nederland hebben.

    • Dank. Ja, ik ben me aan het verdiepen in Nederlandse horrorschrijvers. Er is inderdaad niet veel, maar toch opvallend meer dan je zou denken. Wellicht als mijn overzicht compleet is, dat meer mensen er in duiken en er wellicht ook meer mee doen.

  2. Het valt inderdaad mee inderdaad (of nou ja, tegen dus) hoeveel het er zijn. En dan worden ze bovendien ook nauwelijks uitgegeven. Maar ze zijn er wel, hoewel je de meeste vast wel kent. Ik vind zelf de verhalen van Tom Thijs erg goed, en vond de Halloween Horror Bundel van Luitingh ook wel tof. En de gothic novel sfeer van Kevin Valgaeren in Blackwell en De Ziener is ook aan te raden. Heb je trouwens Quarantaine van Erik Betten gelezen? Niet echt horror, meer scifi, maar met een soort van zombies. Dat boek vond ik ook wel echt goed! Jij favorieten?

  3. Mijn horrorboeken zijn voornamelijk van niet-Nederlandstalige schrijvers: Stephen King (favoriet, alles gelezen), Clive Barker (bijna alles gelezen), James Herbert, Dean Koontz, Peter Straub. Boeken van Valgaeren, Betten, de genoemde Luitingh bundel en nog wat andere boeken zoals die van Rik Raven heb ik allemaal gekocht, maar liggen op de enorme “moet-ik-nog-steeds-lezen” stapel. Aangezien ik tegenwoordig alleen nog maar ebooks koop (boekenkast is vol, ebooks nemen geen ruimte in en zijn gebruiksvriendelijker) heb ik nog geen Tom Thys (alleen papieren uitgaven), maar gezien de ontwikkelingen bij Zilverspoor verwacht in binnenkort toch wel wat ebooks van Thys.

    Ook Sophia Drenth vond ik wel goed. Meer dark fantasy, maar wel vampieren en veel bloed.
    En Hex van Olde Heuvelt is geweldig. Ben nu bezig in zijn volgende boek: Echo.

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties