BoekenBoeknieuwsVampierkronieken-schrijfster Anne Rice overleden

Vampierkronieken-schrijfster Anne Rice overleden

-

Gisteren verscheen op de Facebook-pagina van Anne Rice een zeer verdrietig bericht van haar zoon Christopher. Anne Rice, auteur van o.a. De Vampierkronieken is afgelopen zaterdag op 80-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een beroerte. Haar Vampierkronieken-reeks was wereldwijd zeer populair. Het laatste deel van de serie verscheen in 2018, met de titel Blood Communion: A Tale of Prince Lestat. In de laatste jaren van haar leven werkte Rice samen met haar zoon Christopher: zo verschijnt er begin volgend jaar hun gezamenlijke roman Ramses the Damned: the Reign of Osiris.

Een tijd geleden deelden we nog het bericht dat mediabedrijf AMC de rechten gekocht had van de De Vampierkronieken en de eveneens door Rice geschreven reeks De Mayfair Heksen. Natuurlijk zijn er al eerder films verschenen van boeken uit deze serie, zo zijn Interview with the Vampire (1994) en Queen of the Damned (2002) gebaseerd op de boekenreeks, maar die deal liep alweer even geleden af. De eerste serie die zal verschijnen is een achtdelige serie gebaseerd op Interview with a Vampire.

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties