Fanfilm over Voldemort verschenen op youtube

0
127

Fans van Harry Potter kunnen er voor gaan zitten: dit weekend verscheen de fanfilm Voldemort: Origins of the Heir op YouTube! Deze film van maar liefst 50 minuten is gemaakt door een groep fans en maakt natuurlijk geen echt onderdeel uit van de echte filmfranchise.

Origins of the Heir gaat terug in de tijd en focust zich op de heks Grisha Mac Laggen, de erfgenaam van Griffoendor en geen personage in de boeken. In 1943 vindt er een schandaal plaats omtrent Hepzibah Smith, een afstammeling van de originele Huffelpuff-familie, dat de tovenaarswereld schokte. Als een moord niet wordt opgelost, gaat Grisha op onderzoek uit en komt uit bij Voldemort, dan nog bekend als Tom Marvolo Riddle.

Bijzonder aan dit project is dat ze door Warner Bros het groene licht hebben gekregen deze film te maken en te presenteren op youtube, iets wat niet vaak voorkomt vanwege copyrightperikelen. De film is oorspronkelijk Italiaanse, met Engelse nasynchronisatie.

Marije behoort tot de Harry Potter-generatie en het is daarom ook niet gek dat de boeken over de tovenaarsleerling, die meteen haar eerste kennismaking met de wereld van fantasy waren, nog steeds haar lievelingsboeken zijn. Ondertussen heeft ze de rest van de fantasywereld ook ontdekt. Ze is dol op het lezen van young adult-boeken, dystopische verhalen, epische fantasy en eigenlijk alle kinderboeken waar ook maar een beetje magie in voorkomt.

Geef een reactie