Eerste trailer voor Nederlandse Redbad

0
63

Vandaag verscheen de allereerste trailer van de nieuwe epische film van Nederlandse bodem: Redbad. Deze is gemaakt door Roel Reine, bekend van de eerdere grote spektakelfilm Michiel de Ruyter.

Van de officiële website: Redbad speelt zich af rond 700 na Christus. Noord-Europa is verdeeld in twee werelden, boven de rivieren leven de Frisii (ook bekend als ‘de vrije mensen’), Saksen en Denen. Onder de rivieren heersen de Franken. De Franken willen doen wat zelfs de Romeinen niet gelukt is; heel Europa veroveren. Ze zetten daarbij een nieuw wapen in om de heidenen te onderwerpen: het christendom. 

Redbad (Gijs Naber), zoon van Koning Aldigsl (Huub Stapel), twijfelt aan de heidense rituelen van zijn volk. Hij komt in conflict met zijn vader als zijn vriendin Fenne (Lisa Smit) wordt aangewezen om geofferd te worden aan de goden.

Tijdens het offerritueel vallen de Franken de Dorestad binnen. De Friezen raken Dorestad kwijt en vluchten naar Wijnaldum. Redbad’s oom Eibert (Teun Kuilboer) grijpt de macht en beschuldigd Redbad van de nederlaag en de dood van zijn vader. Vastgebonden op een vlot, wordt Redbad de zee opgeduwd om te sterven. Maar Redbad weet de tocht te overleven en spoelt aan in Denemarken.

Hij wordt langzaam opgenomen bij de Vikingen en leert hij de kracht van zijn eigen cultuur kennen. Nadat hij met hen meevecht tegen hun rivalen, de Svear, trouwt hij met Frea (Loes Haverkort), dochter van koning Wiglek (Søren Malling).

Als hij samen met zijn vrouw terugkeert naar Dorestad, ontdekt hij dat zijn zus Sinde (Britte Lagcher) is uitgehuwelijkt aan Charles (Tibo Vandenborre), zoon van de Frankische koning Pepijn van Herstal (Jonathan Banks). Tijdens een jaarmarkt ziet Redbad hoe priester Willibrord (Jack Wouterse) zijn zus met geweld bekeert en vernedert. Redbad zweert haar te bevrijden.

De film wordt 28 juni 2018 in de Nederlandse bioscopen verwacht.

Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Geef een reactie