Afgelopen weekend werd in de Jaarbeurs in Utrecht de wintereditie van Dutch Comic Con georganiseerd, en natuurlijk was FantasyWereld erbij! Ook deze editie was weer een feestje voor alle liefhebbers van fantasy, films, series, comics en games, met onder andere bezoekjes van een paar wel heel bekende acteurs. Lees snel verder om erachter te komen hoe ik (Marije) deze dag heb ervaren!

Vol programma

Aangezien ik nog nooit op een Comic Con ben geweest, kan ik niet echt vergelijken met eerdere edities en weet ik dus ook niet zo goed of er verbeteringen waren ten opzichte van vorig jaar. Wat ik echter wel kan zeggen was dat deze wintereditie van Dutch Comic Con voor een noob zoals ik echt een geweldige ervaring was! Zelf ben ik op de zaterdag geweest en ik heb mijn ogen uitgekeken. Er waren zoveel kraampjes, prachtige kostuums, bijzondere gasten, lekker eten en gave dingen om te doen dat je gemakkelijk de hele dag zoet bent!

Zelf was ik vooral gekomen voor de kraampjes en de special guests, en wat dat betreft ben ik zeker niet teleurgesteld. Er stonden een paar grote namen op het programma, en ook al heeft Game of Thrones-ster Lena Headey op het laatste moment afgezegd in verband met filmopnamen, toch waren er nog genoeg andere geweldige acteurs die handtekeningen uitdeelden, met wie je op de foto kon of aan wie je vragen kon stellen. Zo vond ik het bijvoorbeeld erg interessant om naar de Q&A te luisteren van Once Upon A Time-acteurs Jared Gilmore (Henry Mills) en Keegan Connor Tracy (de Blauwe Fee). En ook Sean Gunn (bekend van onder andere Gilmore Girls en Guardians of the Galaxy), Kevin McNally (Joshamee Gibbs in Pirates of the Caribbean), Spencer Wilding (Darth Vader in Rogue One) en de Nederlandse Lotte Verbeek die Geillis Duncan speelt in de hitserie Outlander waren populaire gasten.

Q&A met Sean Gunn

Deze ‘sterren’ waren allemaal erg toegankelijk. Tijdens de Q&A’s kon je ze vragen stellen, je kon met ze op de foto en ze zaten ook geregeld aan hun tafeltje in het signeergedeelte om handtekeningen uit te delen of een praatje te maken. Zelf heb ik geen signeer- of fotosessies bijgewoond omdat ik 25 euro voor een handtekening of foto toch wel een beetje overdreven vond (ter vergelijking: op Elfia kreeg je voor 15 euro een handtekening én foto, maar misschien hang ik nu gewoon de dinosauriër uit). Maar écht jammer vond ik dat nou ook weer niet, aangezien je tijdens de Q&A’s genoeg tijd had om vragen te stellen en foto’s te maken.

Activiteiten en kraampjes

Maar ook voor de mensen die niet specifiek voor de bekende gasten kwamen, was er meer dan genoeg te doen. Zo kon iedereen die hoopte zijn of haar ware liefde te vinden op DCC terecht bij één van de speeddatesessies, werd er natuurlijk een Cosplaywedstrijd georganiseerd waar de prachtigste kostuums voorbijkwamen, kon je allerlei games en spelletjes uitproberen (van retro tot VR) en werden er verschillende lezingen en workshops gegeven.

En er waren natuurlijk kraampjes! Stiekem vind ik dat toch altijd wel één van de leukste dingen op zulke fairs en cons: lekker langs de kraampjes struinen en kijken wat er allemaal te koop is. En dat was veel dit jaar! Van Funko’s tot strips, spelletjes, boeken, heel veel merchandise, mokken, onderzetters en T-shirts en ook veel kunst. Het was moeilijk om weg te gaan zónder iets te kopen, wat ik dus ook uiteraard niet gedaan heb. Ik heb een paar geniale onderzetters gescoord en heb twee mokken van Pusheen en Harry Potter aan mijn eeuwig uitbreidende mokkenverzameling toegevoegd. Wat mij betreft dus zeker een geslaagde dag!

Conclusie

Deze wintereditie van Dutch Comic Con was wat mij betreft een groot succes. Het was natuurlijk mijn eerste keer, dus vergelijkingsmateriaal had ik niet echt, maar met alle spelletjes, kraampjes, wedstrijden en Q&A’s was het niet moeilijk om me de hele dag te vermaken. Sommige kraampjes waren niet helemaal ingesteld op een goede doorstroom, de foto’s en handtekeningen waren behoorlijk aan de prijs en de geluidsapparatuur bij het Main Stage was niet goed afgesteld waardoor de interviews voor een deel van de zaal onverstaanbaar waren, maar afgezien daarvan heb ik het toch ervaren als een geweldige dag. Ik kijk in elk geval nu alvast uit naar de volgende editie!

Marije behoort tot de Harry Potter-generatie en het is daarom ook niet gek dat de boeken over de tovenaarsleerling, die meteen haar eerste kennismaking met de wereld van fantasy waren, nog steeds haar lievelingsboeken zijn. Ondertussen heeft ze de rest van de fantasywereld ook ontdekt. Ze is dol op het lezen van young adult-boeken, dystopische verhalen, epische fantasy en eigenlijk alle kinderboeken waar ook maar een beetje magie in voorkomt.

Geef een reactie