Op 26 en 27 oktober was in de Broodfabriek in Rijswijk Fantasy Fest, speciaal in aanloop naar Halloween in een griezelthema! FantasyWereld ging uiteraard ook langs voor een sfeerimpressie.

Tegen het einde van oktober kan het weer behoorlijk tegen zitten. De Broodfabriek in Rijswijk is dan een heerlijke locatie om lekker droog te blijven. Maar ook als het mooi weer is zoals de lekker zonnige zaterdag op de 26e, kunnen de gasten naar buiten op het terras.

Binnen was het wat donkerder, wat de Halloweensfeer goed benadrukte. De muziek, van onder andere van de Pyrates, was goed te horen door grootste deel van de hal en een andere sfeermaker waren de kleine lampjes die de kraampjes sfeervol en goed verlichtten. Wat altijd opvalt aan de kraampjes op Fantasy Fest is het leuke en diverse aanbod van producten. De wat kleinere particulieren waren goed aanwezig en zelfs hobbyisten konden hier hun creaties verkopen. Veel koopwaar had ik nog niet eerder gezien en ik vond het heerlijk om hier rond te neuzen. Voor iedere fantasyliefhebber was hier wel iets te vinden: verschillende kramen hadden mede, hand versierde flesjes voor iedere gifmenger (of als prachtige decoratie), verschillende categorieën van boeken en ook materialen voor de creatieveling om zelf aan de slag te gaan. Een aanrader dus voor de fantasyliefhebbers die opzoek zijn naar iets unieks, voor zichzelf of voor een ander.

cof

Er werd veel moeite gedaan om de cosplayers te trekken naar deze editie. Zo was er een kostuumparade. Echte talenten betraden het podium in de zelfgemaakte kostuums, een plezier om naar te kijken. Mike Attinger, cosplay fotograaf, was uitgenodigd om de prachtige creaties vast te leggen. In de opgezette studio konden cosplayers zich die dag professioneel laten vastleggen en kregen vervolgens een print van de foto mee. Een leuke fysieke herinnering van de dag.

Binnen de Broodfabriek zijn er een aantal permanente punten waar de gasten iets lekkers kunnen eten, maar er waren ook losse kraampjes met lekkernijen. Net buiten de zaal en zelfs buiten bij de ingang waren er nog meer verkooppunten met etenswaar. Een lekkere variatie, van een klassieke kroket met friet, tot de schoornsteen cakes. Het is even rondkijken waar men zin in heeft, maar doordat het goed verspreid over de locatie was, waren er geen lange rijen. Een goed voordeel en ook een slimme tactiek. Eerste de hele beurs vloer ontdekken, voordat er uit al dat lekkers gekozen kan worden.

Zo blijft Fantasy Fest een heerlijk uitje om even spontaan heen te gaan. De toegangsprijzen zijn ook zeker geen drempel. Doordat deze conventie niet erg groot is, valt de prijs ook best mee. De heerlijke knusse sfeer, in combinatie met de leuke kraampjes, maakt het evenement zeker eentje de moeite waard om even te gaan kijken.

Geef een reactie