EvenementenSfeerverslagenBezoek aan Dutch Comic Con 2016

Bezoek aan Dutch Comic Con 2016

-

Vorig weekend was het weer zover: de tweede editie van Dutch Comic Con werd gehouden in de jaarsbeurs in Utrecht. Dit  evenement is gericht op comics, films, cartoons, games en alles wat daar afgelopen decennium uit is voortgekomen. Ook enkele recensenten van FantasyWereld waren weer van de partij, en Denise heeft een verslag voor jullie geschreven.

denise-bb8Verbeteringen ten opzichte van vorig jaar
Voor mij was dit de tweede keer Dutch Comic Con. Ik heb de eerste editie ook meegemaakt, en ik moet zeggen dat een groot deel van de dingen die ik toen wat minder vond, bij deze editie zeker in verbeterde versie teruggezien heb. Zo was de eerste hal een stuk beter verlicht, en waren de gangpaden wat breder gemaakt zodat er minder opstoppingen ontstonden. Omdat het ook Pasen was (en dat brengt natuurlijk familiebezoekjes met zich mee) waren wij niet al te lang gebleven, maar eigenlijk kon je in korte tijd alle kraampjes af omdat de doorstroom een stuk beter was.

Programma en kraampjes
Zoals te verwachten was er een grote hoeveelheid exposanten aanwezig. Er was veel te koop, al was er wel echt een overvloed aan verkopers van Funko Pops viel mij op! Voor iedere geek was er wel iets te vinden: oude en nieuwe stripboeken, bord- en kaartspellen, merchandise van diverse films en series, grappige t-shirts, noem maar op! Er leek meer diversiteit in de kraampjes te zitten dan vorig jaar, en iedereen had echt leuke spullen. Zelf heb ik een BB-8 knuffel van mijn vriend gekregen, en ik heb ook nog een leuke mok van FRIENDS gescoord. Mijn vriend heeft nog een kaartspelletje gekocht, en een Star Wars t-shirt. Wij zijn dus zeker geslaagd.

Ook was er een goed gevuld dagprogramma. Zelf kende ik weinig van de uitgenodigde gasten, dus ik heb (ook wegens tijdgebrek) geen signeersessie of Q&A bijgewoond. Het zou leuk zijn als DCC in de komende jaren, wanneer ze hopelijk een groter budget hebben, steeds bekendere gasten kunnen uitnodigen. Ik weet zeker dat ik dan wel tijd zou vrijmaken om ook hiernaartoe te gaan, al blijft het toch gek dat je extra moet betalen voor een handtekening… Nu had ik het er in ieder geval niet voor over. Toch heeft de organisatie zeker haar best gedaan om het programma zo goed mogelijk in te vullen. Ook vond ik het leuk dat er veel aandacht besteed werd aan games: er was een Hearthstone toernooi, en je kon verschillende bordspellen uitproberen.

Cosplay
Dutch Comic Con is natuurlijk niet de enige ‘con’ in Nederland, en je kon goed zien dat Cosplay in Nederland zeker leeft. Er werd een Cosplaywedstrijd georganiseerd, maar als je die gemist had kon je zeker je ogen uitkijken als je gewoon door de hallen liep. Ik heb ontzettend veel gave kostuums gezien! Ik ben zelf geen cosplayer (ik ben meer van de zelfontworpen prinsessenjurken) dus ik had besloten om als kat te gaan, maar ik herkende ontzettend veel kostuums uit mijn favoriete films en series. Zo kwam ik onze recensent Joost (Nerdygeekyfanboy) nog tegen, die verkleed was als Barry van Pokémon!

joost-denise

Conclusie
De tweede editie van Dutch Comic Con was zeker een succes. Het is duidelijk dat het evenement nog aan het groeien is, en ik hoop echt dat DCC ieder jaar een stukje groter en leuker wordt. Deze editie liet in ieder geval zien dat het concept zeker potentie heeft in Nederland. Of je nou houdt van stripboeken, superheldenfilms, anime of games: voor iedereen is er op Dutch Comic Con wat te vinden. Ik ben volgend jaar zeker weer van de partij!

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Denise Meyer
Denise Meyer
Als kind was Denise gek op prinsessenfilms. Haar hart brak toen ze erachter kwam dat prinses helemaal geen beroep was. Via Harry Potter en The Lord of the Rings kwam ze terecht in de wereld van fantasy, en je zal haar dan ook vaak terugvinden op fantasyfairs door het hele land. Ze is dol op het lezen van (dystopische) young-adults, maar ook op epische fantasy, een thriller op zijn tijd, en af en toe iets om bij te zwijmelen.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties