BoekenBoekrecensiesGallica 1: De zoon van de wolvenjager - Henri Loevenbruck

Gallica 1: De zoon van de wolvenjager – Henri Loevenbruck

-

Omslag Gallica 1: De zoon van de wolvenjager

De zoon van de wolvenjager speelt zich af in het oude Frankrijk, Gallica genaamd. In het graafschap Tolsanne woont Bohem samen met zijn vader en zusje in een klein dorp. Zijn vader is een wolvenjager. Dit betekent dat hij op bevel van de kerk zo veel mogelijk wolven doodt, die als duivelse schepsels worden beschouwd. Niemand is dus blij als Bohem op een dag de brandende brandstapel opklimt om een wolf te redden. Vier jaar later wordt Bohems dorp door een groep krijgers platgebrand. Hij weet als enige te ontkomen en slaat op de vlucht. Onderweg ontdekt hij dat hij verbonden is met het lot van de wolven en andere mystieke dieren. Wat heeft dit allemaal voor hem te betekenen?

Verhaal
Bohem moet op zoek naar de eenhoorn om de waarheid over zijn bestaan te achterhalen. Maar hij wordt bedreigd door de krijgers en door de Militie van Christus, een groep soldaten die door de paus gezonden is om hem tegen te houden. Gelukkig staat hij er niet alleen voor. Op zijn vlucht ontmoet hij twee jongens, steenhouwers die van stad naar stad reizen om de houwkunst onder de knie te krijgen. Ze horen bij de Compagnons, een soort gilde van handwerklieden. Bohem sluit zich bij hen aan en reist met ze mee. Het is alleen de vraag of het hem zal brengen waar hij zijn moet.

Naast de setting rondom Bohem vertelt het verhaal ook over de koningen van Gallica en Brittia, het hedendaagse Verenigd Koninkrijk. Deze koningen liggen elkaar niet zo, omdat de voormalige echtgenote van de Koning van Gallica nu met de koning van Brittia is getrouwd. Er ontstaat een wapenstrijd met Bohem als inzet. De een wil hem vangen en zo het genoegen van de paus krijgen, terwijl de ander Bohem wil beschermen.

Het verhaal begint sloom, maar als het eenmaal op gang is blijft het spannend. Het is een rechttoe-rechtaan fantasyboek, zonder dat de verhaallijnen saai of net te voorspelbaar worden. De zoektocht naar Bohem op nationaal niveau zorgt voor verschillende partijen die hem op de hielen zitten, zonder dat hij zelf weet wie hem kwaad wil doen en wie hem wil helpen. Dit houdt de lezer op het puntje van zijn stoel, omdat bijna elk hoofdstuk met een cliffhanger eindigt en je wel door moet blijven lezen.

Personages
Er komen veel personages in beeld, wat het lezen moeilijker kan maken. Het is soms even nadenken wie welke Compagnon ook alweer is en wie hertog is van welk stuk land of graafschap. Bohem is maar een simpele dorpsjongen, dus verwacht geen glansrol van hem. Hij wordt gedurende het verhaal wel steeds interessanter en sympathieker, maar de Compagnons stelen de show. Ze hebben absurde namen als Fidélité en Trinité en zijn allemaal de leukste thuis. Ze doen me ergens denken aan onbezorgde studenten die een landsbrede kroegentocht houden en af en toe een steen tot een beeld houwen. Daarnaast worden de Nevels, zoals de duivelse schepsels in de volksmond genoemd worden, mooi neergezet. Ze zijn zeldzaam, doordat er op ze gejaagd wordt , maar als men ze ziet zijn ze prachtig. Bohem heeft ze hard nodig om de eenhoorn te kunnen vinden, dus zal hij eerst hun vertrouwen moeten winnen. Geen gemakkelijke klus voor de zoon van een wolvenjager.

Conclusie
De zoon van de wolvenjager is een prima boek voor mensen die van fantasy zonder te veel poespas houden. Het verhaal is tot aan het einde spannend. Bohem is niet het meest sprankelende personage ooit, maar door de aanwezigheid van de Compagnons maakt dat niet uit. Het is de moeite waard om te lezen voor iedereen die van middeleeuwse settings, mystieke wezens en road-movies houdt. Een aardig begin van de reeks.

[product_page sku=”9789024560172″]


Gallica 1: De zoon van de wolvenjager Boek omslag
Gallica 1: De zoon van de wolvenjager
Gallica 1

Henri Loevenbruck


9789024560172

Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties