BoekenBoekrecensiesDe avonturen van de familie Kane 3: De Schaduw van de Slang...

De avonturen van de familie Kane 3: De Schaduw van de Slang – Rick Riordan

-

Omslag De avonturen van de familie Kane 3: De Schaduw van de Slang

De wereld staat op instorten. Apophis, de Chaos-slang, is losgebroken uit zijn gevangenis en binnen drie dagen zal hij de wereld vernietigen. Carter en Sadie moeten hem stoppen, maar hoe? De magiërs kiezen telkens een andere kant, sommige goden helpen niet mee of zijn te zwak om te strijden, en broer en zus Kane moeten samen met hun leerlingen de meest gevaarlijke god stoppen. Ze bedenken samen een plan, maar dat zit vol gevaar en er is een grote kans dat het niet eens slaagt. Carter en Sadie hebben echter geen keuze. Het lot van de wereld ligt immers in hun handen… In het derde en laatste deel van de avonturen van de familie Kane moeten Carter en Sadie het grote kwaad stoppen. Als dat maar goed gaat…

Spanning, actie, humor en mythologie in een mooie mix
Als je genoten hebt van de eerste twee delen in deze serie, ga je dit deel nog leuker vinden! Het verhaal bereikt zijn hoogtepunt en Rick Riordan laat dit merken door nog meer spannende avonturen, leuke grappen en plotwendingen. Carter en Sadie staan voor een groot gevaar. Ze moeten de wereld binnen drie dagen redden, want anders zal chaos voor altijd heersen en zal de mensheid ophouden te bestaan. Deze opdracht lijkt echt onmogelijk. Gelukkig hebben de twee een plan, maar of dat plan nou zo goed is… De familie Kane neemt een groot risico en dat maakt het maar al te spannend! Het zou zo maar kunnen dat je tot diep in de nacht dit boek blijft lezen omdat je zo graag wilt weten hoe het afloopt…

Als je genoten hebt van de eerste twee delen in deze serie, ga je dit deel nog leuker vinden! Het verhaal bereikt zijn hoogtepunt en Rick Riordan laat dit merken door nog meer spannende avonturen, leuke grappen en plotwendingen.

Vele Egyptische goden komen weer om het hoekje kijken. Hoewel je in de vorige twee delen al onwijs veel hebt geleerd over de Egyptische mythologie, doet Rick Riordan er nog een schepje bovenop. In dit delen komen namelijk nog meer Egyptische figuren en voorwerpen voor. Ook bezoek je in dit boek maar al te veel locaties en voelt het echt aan als één grote reis door de hele (onder)wereld! Een reisje naar Egypte, New York of zelfs het hiernamaals, alles kan in dit avontuur! Dankzij de heldere beschrijvingen van Riordan kan je als lezer de omgeving bijna voor je zien en dat maakt dit boek ontzettend leuk om te lezen, vooral als je bijna elke pagina wel moet lachen om alle grappige opmerkingen van Carter en Sadie.

En dan is er nog de liefde
De personages in De Schaduw van de Slang hebben naast vele problemen met kwaadaardige monsters ook nog wat problemen op liefdesgebied. Sadie vindt Walt een leuke jongen, maar hij dreigt te sterven en Sadie is bang dat hij het niet haalt. Aan de andere kant heeft ze ook een zwak voor Anubis, terwijl dat een god is die in het hiernamaals hoort… Kan het nog erger? Carter is verliefd op Zia, maar zij voelt niets voor hem. Lukt het de twee om, naast al dat naderende gevaar, ook nog eens hun liefdesleven bij te kunnen houden? Rick Riordan weet het antwoord op deze vraag lang uit te stellen, maar de uitwerking is echt perfect.

Conclusie
Riordan heeft een fantastisch einde geschreven voor zijn Egyptische serie. Alle puzzelstukjes vallen op hun plaats en er is zo veel aanwezig in dit boek: je leest over gevaarlijke monsters en moeilijke opdrachten, spannende gevechten, onwijs veel humor en de nodige lessen in Egyptische mythologie. De personages zijn grappig, stoer, origineel en barsten van de energie. Een prachtige afsluiter waarna je Carter en Sadie voor eeuwig in je (gemummificeerde) hart kan sluiten.

[product_page sku=”9789000344529″]


De avonturen van de familie Kane 3: De Schaduw van de Slang Boek omslag
De avonturen van de familie Kane 3: De Schaduw van de Slang
De avonturen van de familie Kane 3

Rick Riordan


9789000344529

Boekerij

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Joost Zuijderduijn
Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties