Tanith Lee opnieuw uitgegeven door Spatterlight

0
161

Spatterlight geeft een aantal klassiekers van de fantastische literatuur opnieuw uit in verzorgde moderne edities met opgefriste vertalingen. Na de twee boekdelen met originele Conan-verhalen van Robert E. Howard die eerder dit jaar verschenen, is het nu de beurt aan de spraakmakende donkere fantasytrilogie Het Geboortegraf van de Britse schrijfster Tanith Lee (1947 – 2015), die zich met deze boeken een naam verwierf als ‘kroonprinses van de fantastische roman’ en die razend populair was in de lage landen.

De boeken verschenen eerder in meerdere drukken bij Scala en bij Meulenhoff. Voor deze editie werkte Spatterlight nauw samen met de oorspronkelijke vertaler Pon Ruiter, die van de gelegenheid gebruik heeft gemaakt om de vertalingen helemaal te herzien. De boeken zijn onder andere verkrijgbaar via de website van Spatterlight en Amazon.

Avatar
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here