EvenementenSfeerverslagenDe allereerste MoxCon: een (bord)spellen conventie in Noord-Holland

De allereerste MoxCon: een (bord)spellen conventie in Noord-Holland

-

Zaterdag 14 september was de allereerste editie van Moxcon, een spellenconventie gehouden in de BroekerVeiling in Broek op Langedijk. Een piepklein evenementje waar je waarschijnlijk alleen van gehoord hebt als je in de nabije omgeving woont, maar met een bijzondere sfeer.

Foto door Martijn Tilroe Fotografie

Ineens was het daar

Vernoemd naar de organisator, spellenwinkel Mox uit Heerhugowaard, vond afgelopen weekend de allereerste editie van de Moxcon plaats. Ik kom graag bij deze spellenwinkel en was dan ook verbaasd toen ik hoorde dat de eigenaar, Michel, een evenement wou organiseren. Ik had hem er vaker over gehoord, maar toen hij meldde dat het echt ging gebeuren was het kort dag en was het desbetreffende weekend al volgepland. Toch lukte het mij om heel even langs te gaan, gekleed in stijl want cosplay is welkom, en de sfeer te proeven.

Foto door Martijn Tilroe Fotografie

Steigers en water

Bij binnenkomst van het Museum de BroekerVeiling in Broek op Langedijk worden wij (mijn zoontje als pinguïn en ik passend gekleed als Mary Poppins) de weg gewezen naar de conventie. Al buiten staat een mix van jong en oud een spel te spelen. Aan een paar tafeltjes zitten mensen te genieten in het zonnetje. De paar larpers die ik zie bevestigen dat ik goed zit.

Binnen in de ruimte waar de standjes staan, moet ik even goed om mij heen kijken. Het pand bestaat uit steigers, water, en af en toe steigers die breed genoeg zijn dat er kraampjes op staan. Het is allemaal erg sfeervol ingericht, maar ik houd toch even mijn hart vast met een ondeugende supersnelle pinguïn peuter van 2. Hij rent al weg voordat ik hem achterna kan komen. En met de buggy hem achterna racen is lastig want het is goed druk.

Foto door Martijn Tilroe Fotografie

Een klein succes

Overal staan tafeltjes met verschillende bordspellen. Er is wat te vinden voor jong en oud. Ik blijf wat langer staan bij de tafels met alle miniatuurtjes, en ook hier worden RPG’s gespeeld. Er is een standje met kostuums, met LARP spullen, met anime merchandise, met miniatuurtjes en uiteraard een met bordspellen. Ook de lokale speelotheek is vertegenwoordigd en er is een hoekje waar eten wordt verkocht. Mijn zoontje danst nog even bij de live muziek. Het is een klein evenement maar van wat ik zie en proef wel een gezellig evenement.

Met het weggaan lopen we nog een stukje buiten door de tuinen. Dit zou een prachtige locatie kunnen zijn voor foto’s in kostuum, denk ik nog. Misschien volgend jaar, als er een tweede editie mag komen? Mogelijkheden tot uitbreiding genoeg. Van Michel begrijp ik ook dat hij het volgend jaar groter wil aanpakken, met een kostuumwedstrijd voor de cosplayers, een fotohoekje, en veel meer standjes met merchandise. Het klinkt veelbelovend. Maar het evenement zal in basis een gezellige bordspel evenement zijn waarop nieuwe bordspellen gepresenteerd en gespeeld kunnen worden, en je bij DnD en andere roleplay groepen het spel kunt proeven.

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Vanne
Vannehttp://www.vanne.nl/
Vanne is recensent, cosplayer, fervent D&Der en geocacher. Ze heeft met haar kostuums 6 prijzen in de wacht gesleept, model gestaan voor striptekenaars, geld ingezameld voor goede doelen en gejureerd. Ze is de officiële Elsje (van de stripverhalen door Gerben Valkema en Eric Hercules). Ze spaart boeken geïnspireerd door de werken van Jane Austen. Verder probeert ze al jaren af te kicken van de cosplay, maar is inmiddels een cosplay mama.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties