BoekenBoeknieuwsDe Harland Awards schrijfwedstrijd 2020 gaat door!

De Harland Awards schrijfwedstrijd 2020 gaat door!

-

De grootste Nederlandstalige schrijfwedstrijd voor fantasy, sciencefiction, horror en aanverwante speculatieve genres krijgt een nieuw thuis bij Hebban! Hebban organiseert sinds een paar jaar regelmatig thematische schrijfwedstrijden. Die werden steeds populairder, onder andere door de duizenden keren gedownloade ebooks van de winnende verhalen. De Stichting Fantastisch Genre was op zoek naar een nieuwe organisatie voor de Harland Awards en een sterk platform om de schrijfwedstrijd bij het grote publiek zichtbaar te maken. Die twee ontwikkelingen zijn nu gecombineerd in de Harland Awards op Hebban.

Al sinds 1976 wordt de Harland Awards – onder verschillende namen, zoals de King Kong Award, de Millenniumprijs en de Paul Harland Prijs – georganiseerd. De schrijfwedstrijd richt zich op korte verhalen (tot 7.500 woorden) in de speculatieve genres, zoals fantasy, sciencefiction, horror, magisch realisme en alles wat daar tussen, onder, achter en omheen ligt.

Inzenden

De Harland Awards is een gejureerde schrijfwedstrijd met feedback voor de deelnemers, een geldprijs en eeuwige roem voor de winnaar. Als bonus worden de vijf beste verhalen in een Hebban ebook gepubliceerd en de auteurs in een artikel gepromoot. Inzenden kan vanaf 1 september (en tót 4 oktober). De jurering gaat volgens de methode die op Hebban standaard gebruikt wordt voor schrijfwedstrijden en verschillende boekenprijzen. De voorselectie bestaat uit een grote groep lezers met ruime ervaring in het fantastische genre, die elk een aantal verhalen leest en beoordeelt. De tien hoogst gewaardeerde verhalen gaan door naar de eindjury, die de winnaar en vier runners-up selecteert. De eindjury zal bestaan uit experts en bekende namen uit het fantastische genre en wordt op 1 september bekendgemaakt, gelijk met de opening van de inzendperiode.

Alle informatie over het inzenden van je verhaal (of verhalen), of hoe je in de voorselectie jury terechtkomt, lees je bij Hebban >

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties