BoekenBoeknieuwsDe Dwergen keren terug bij Luitingh-Sijthoff

De Dwergen keren terug bij Luitingh-Sijthoff

-

Nadat in 2015 het laatste deel van De Dwergen-serie van Markus Heitz was uitgegeven bij Luitingh-Sijthoff werd het even stil rond dit nuchtere volkje. Er verschenen natuurlijk genoeg boeken van de hand van Heitz, ook gelinkt aan de Dwergen serie, zoals de boeken over de Alfen. Maar dit jaar verscheen Die Rückkehr der Zwerge, een nieuw deel in de Dwergen-serie. En zojuist liet Luitingh-Sijthoff op hun Facebookpagina weten dat ze ook dit deel gaan uitbrengen in het Nederlands, verwacht rond de zomer van 2022. Net als de oorspronkelijke uitgave wordt het verhaal uitgegeven in twee delen.

Via de facebookpost kun je meteen stemmen op welke omslagen je het meest aanspreken:

Samenvatting:

Honderden cycli gingen voorbij in het veilige land. De dwerg Goïmron werkt als edelsteensnijder in de stad Malleniaswacht. Hij is vooral gefascineerd door vroeger, de geweldige tijden van de vijf dwergstammen, en dus blijft hij op de markten zoeken naar aantekeningen en artefacten die hem aanwijzingen geven over hun roemrijke geschiedenis.

Daarbij komt Goïmron verrassend genoeg een handgeschreven boek in Dwergentaal. Vanwege de overvloed aan details lijdt het geen twijfel: het boek moet afkomstig zijn van de heldhaftige Tungdil Goudhand zelf – maar hij is honderden cycli vermist geraakt na een verwoestende aardbeving in de Grijze Bergen. Maar de laatste vermelding was van niet eens zo lang geleden – hoe kan dat?

Wanneer Goïmron nietsvermoedend op zoek gaat naar de legendarische dwerg, komen hij en zijn metgezellen al snel terecht in het midden van oude intriges en een brute machtsstrijd tussen gewetenloze mensen, mysterieuze Alfen – en draken!
Het veilige land heeft de wijsheid, humor, vechtkracht en de dikke kop van de dwergen wederom nodig. Oude en nieuwe helden gaan de gevaarlijke uitdagingen aan. Worden de kleintjes weer de grootste?

Leestip: lees ook onze recensie van The Dwarves, het videospel gebaseerd op de Dwergen-boeken.

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties