EvenementenSfeerverslagenTerugblik naar het Spellenspektakel 2021

Terugblik naar het Spellenspektakel 2021

-

Een tijdje terug was het eindelijk weer zover: het Spellenspektakel! Liefhebbers kwamen van heinde en verre om zich te kunnen vergapen aan meer bordspellen dan je kan tellen, en hopelijk ook nog om een mooie buit in te slaan. Net zoals vorige keer werd het in de Jaarbeurs gehouden, maar wel met een aantal verbeteringen.

Groots formaat

Dutch20

Het eerste viel meteen al op zodra je voorbij de ticketcontrole was: het evenement was een stuk groter. Er was een stuk meer grondgebied beschikbaar gesteld en elke meter werd optimaal benut. Zo stonden er overal stands van winkels of producenten die stapels en stapels aan spellen verkochten, maar kon je ook gezellig spelletjes uitproberen. Er stonden allemaal tafeltjes klaar en op elk van die tafeltjes lag een spel klaar zodat je meteen kon beginnen. Er liepen ook medewerkers om alles in goede banen te leiden en het spel uit te leggen. Zelf was ik er met twee vrienden en hebben we bijvoorbeeld een potje Ticket to Ride gespeeld. Je moest wel echt je kans grijpen, want het was nog erg lastig om een vrij plekje te vinden. Verder had je stands die wat specialistischer waren, zoals  Mahjongverenigingen en makers van spectaculaire miniaturen, maar was bijvoorbeeld Dutch20 ook aanwezig. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van RPG’s en zijn gericht op het creëren van een community voor iedereen die van role-playing games houdt! Bezoek hier hun website >

Bring and Buy stand

Vorige keer was dit iets nieuws: je kon tussen bepaalde tijden ’s ochtends een spel inleveren dat je wilde verkopen en dan kon je aan het eind van de dag terugkomen om te kijken of dat was gelukt. Was dat niet het geval, dan kreeg je hem gewoon weer terug. Had het spel wel een nieuwe eigenaar, dan kon je het geld (met aftrek van een kleine commissie voor de verkopers) komen ophalen. In ons interview met de organisatoren van vorig jaar kon je al lezen dat ze van plan waren om dit plan nog verder uit te breiden omdat het ontzettend populair bleek te zijn. Deze keer hadden ze een vrij groot deel vrijgehouden voor deze stand en de rij mensen die daar wat wilden kopen was gi-gan-tisch lang. Wat een hit! Het was heel slim van de organisatoren om daar verder in te investeren, want het was zeker een van de grote attracties.

Eten en drinken

Vorige keer vond ik het aanbod eten en drinken wat karig, maar deze keer was er gelukkig meer keus. In elke hoek was er wel wat lekker te halen en tussen de stands waren er ook tafels waar je rustig even kon zitten om te lunchen of gewoon om even bij te komen van alle indrukken.

Toernooien

Vorige keer kon je meekijken tijdens het Europees Kampioenschap Catan en ook deze keer was er veel te zien op dat gebied. Zo was er niet alleen een toernooi Menhirs, maar vonden er deze keer meerdere NK’s plaats. Het ging hier om Escape Room: The Game, het kaartenspel Oriflamme, het strategische Rifugio, en het innovatieve schaakspel Paco Ŝako.

Conclusie

Dé grote hit van het Spellenspektakel leek Everdell te zijn, de tafeltjes waar je het spel kon uitproberen waren vrijwel nooit onbezet. Zelf heb ik dit spel al een tijdje en ik snapte de hype helemaal. Het is zeker een van mijn favoriete spellen allertijden! Verder heb ik het erg naar mijn zin gehad op de beurs. Het is altijd leuk om met gelijkgezinden te zijn en de sfeer was dan ook erg prettig. Het was wel erg druk. Ik was er op de zondag, en meestal is dat de rustigere dag van een weekendevenement, dus ik ben benieuwd hoe het er op zaterdag voor stond. Al met al was het een ontzettend leuke dag. Ik ben naar huis gegaan met een nieuwe aanwinst (Wingspan! Ook zeker een aanrader!) en heb weer een hoop spellen aan mijn verlanglijstje kunnen toevoegen. Iedereen die nog twijfelt: volgende keer zou ik er gewoon bij zijn! Ook als je niks koopt kun je nieuwe spellen uitproberen en het is ook heel leuk om gewoon lekker te neuzen en mensen te kijken.

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Alexandra Kist
Alexandra Kist
Alexandra heeft door het lezen van fantasyboeken ontelbare levens geleid. Zo heeft ze samen met Harry, Ron en Hermelien boterbier gedronken in De Drie Bezemstelen en volgde ze Katniss Everdeen op de voet door arena's vol moordenaars. Ze heeft niet alleen een zwak voor fantasy, maar ook een grote liefde voor sciencefiction en klassieke horrorverhalen.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties