BoekenBoekachtergrondVerklein je NTL-stapel: de keuzes van onze redactie

Verklein je NTL-stapel: de keuzes van onze redactie

-

Vorige week plaatste ik een bericht over een nieuwe uitdaging van de FantasyWereld Leesclub: het aanpakken van de Nog Te Lezen-stapel! We willen er een project van maken met onze redactieleden en met jullie, onze bezoekers, om voor het einde van dit jaar eens wat boeken uit die stapel te pakken en ze uit te lezen, naast alle nieuwe en recensieboeken.

Doen jullie mee? We houden onze voortgang bij in sporadische artikelen op de site en ons forum! Op het forum nodigen we jullie ook uit om een stapeltje boeken van jullie nog te lezen stapel te pakken naast de andere boeken die jullie lezen en daar eens wat over vertellen. Ga naar het forum >

Matthijs

 • De boeken van de Zieners 1: Leerling en Meester – Robin Hobb
 • De boeken van de Zieners 2: Moordenaar des Konings – Robin Hobb
 • De boeken van de Zieners 3: Vermogen en Wijsheid – Robin Hobb
 • Dragonlance Chronicles:Dragons of Winter Night – Margaret Weis en Tracy Hickman
 • Draconis Memoria 1: Het Vuur van de Draak – Anthony Ryan

Ik heb de boeken van Robin Hobb al meer dan tien jaar in huis en ben er eigenlijk nooit aan toe gekomen. Nu met deze uitdaging lijkt het me een mooie tijd om eindelijk te beginnen. De boeken van de Zieners zijn ook de boeken die het langs op mijn nog te lezen stapel liggen. Tijd om er eindelijk in te duiken dus.

Dragonlance Chronicles: Dragons of Winter Night heb ik lang geleden al eens gelezen in het Nederlands, maar ik werd vorig jaar pas echt groot Dragonlance fan. Sindsdien ben ik van alles los aan het lezen. Daarbij hoort een nieuwe start van het begin van deze serie: de Chronicles. De eerste heb ik inmiddels al gelezen, nu is de tweede eindelijk aan de beurt. En als laatste wil ik ook Het Vuur van de Draak van Anthony Ryan kezen. Hoewel ik goed bekend ben met de serie rondom Vaelin al Sorna (zie bijvoorbeeld mijn recensies van Roep van de Wolf en Het Zwarte Lied) heb ik niets gelezen uit zijn Draconis Memoria serie. Deel 1 ligt als sinds 2016 te wachten op mijn nachtkastje. Deze krijgt ook eindelijk de aandacht.

Ik denk dat ik start met Dragons of Winter Night, die is wat dunner en daar blaas ik sneller doorheen. Daarna starten we Robin Hobb. Lekker ook voor als het herfst gaat worden. En ik wil afsluiten met Het Vuur van de Draak.

Davey

Mijn boekenkasten zijn de afgelopen jaren langzaam maar zeker gevuld met allerlei soorten fantasyboeken. Wat daarbij het meest voorkwam is dat ik via tweedehands winkeltjes (kringloop en webwinkeltjes) voor leuke prijzen allerlei ‘klassieke’ boeken en series tegenkwam die ik maar niet kon laten liggen. Het feit dat ik daarbij steeds minder tijd vrijmaakte om te lezen zorgde ervoor dat ik niet meer tegen de instroom op kon lezen. Zo werd mijn Nog Te Lezen-stapel groter en groter. Tijd om dat eens aan te pakken! Ik heb uit mijn boekenkast een leuke mix gemaakt van Nederlandse en buitenlandse auteurs, en van klassieke oudjes tot wat meer recente boeken. Hoewel echt recent er niet tussen zit. Dit worden de boeken die ik hoop gelezen te hebben aan het eind van dit jaar (naast eventuele recensieboeken en dergelijke):

 • De schrijvenaar van Thyll – Peter Schaap
 • De Bende van Anansi – Neil Gaiman
 • Het Levend Zwart 1: De Scypturist – Paul Evanby
 • Zwaarden tegen de dood – Fritz Leiber
 • De Dwergen – Marcus Heitz

Marije

Ik zit helaas al langere tijd in een flinke leesdip. In januari van dit jaar heb ik op Goodreads nog heel optimistisch 50 boeken als leesdoel opgegeven, maar ik zit inmiddels op slechts 11 boeken dit jaar, waarvan de meesten ook nog eens voor mijn werk waren. Met deze uitdaging probeer ik mijn lol in lezen weer een beetje terug te krijgen, en meteen mijn alleen maar groeiende boekenstapel wat weg te werken. Ik heb onderstaande stapel boeken uitgekozen en wil per uitgelezen boek bekijken welke van deze stapel ik daarna kies. Als het me lukt dit jaar nog 4 a 5 boeken van deze stapel te lezen, dan ben ik al heel blij!

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

3 REACTIES

 1. En dan heb je eindelijk Godsgraf van Jay Kristoff gelezen en weggestreept, staat gelijk weer het derde deel (Duistere Dageraad) op je NTL lijstje 😁

  Ik doe niet aan NTL lijstjes, bij mij kun je van de ongelezen boeken een complete huiskamer vullen als ik de boeken op papier gekocht zou hebben (ik heb ze digitaal gekocht). Ik heb wel globaal in mijn hoofd wat ik in welke volgorde ga lezen, alleen is mijn snelheid nogal laag zodat ik me niet laat dwingen door een lijstje. Eerst 8 boeken David Hair, tussendoor de nieuwe Stephen King (Billy Summers), daarna alle boeken van Adrian Stone inclusief de nieuwe die ergens eind van dit jaar verschijnt en de eerste Duivel reeks om er weer in te komen (die Duivel trilogie had ik jaren geleden al eens gelezen). Maar het kan ook zomaar zijn dat ik hier vanaf ga wijken.

  Ik zie wel dat jullie niet per serie lezen, maar wisselen tussen boeken uit verschillende reeksen. Dat doe ik eigenlijk nooit, ik wil altijd eerst een complete serie uitlezen. Als ik het anders doe ben ik later al weer kwijt waar eerdere boeken uit een reeks over gingen.

Geef een reactie

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties