BoekenBoekachtergrondFantasy in de zomerbrochures van 2017

Fantasy in de zomerbrochures van 2017

-

De meeste zomerbrochures van de uitgevers staan alweer even online en het is leuk om alvast vooruit te kijken naar wat er allemaal gaat verschijnen aankomende zomer op het gebied van fantasy. Kijken jullie met ons mee naar onze selectie van de zomerbrochures van uitgevers met de meeste fantasy om naar uit te kijken?

Fantasy in de zomerbrochures van 2017

logoLSTraditiegetrouw starten we met Luitingh Sijthoff, die van de uitgevers waar we een zomerbrochure van hebben gevonden de meeste fantasy te bieden heeft. Ze starten al meteen goed met hun heruitgaves van vele Stephen King klassiekers, naar aanleiding van zijn zeventigste verjaardag.

Daarna kunnen we op pagina 84 verder met epische fantasy van de hand van Terry Goodkind (Maîtresse van de Dood), Bernard Hennen (Drakenelfen 9: De Zoon van de Godin), Andrzej Sapkowski (Het Seizoen van Stormen), Karen Miller (De Glazen Prins), Pierre Grimbrert (Kinderen van Ji 2: De Barbarengodin) en onze eigen Jürgen Snoeren (Revocatie). Sciencefictionfans kunnen uitkijken naar Ann Leckies Genade van de Radch.

Ga naar de brochure >> (pag 84)

 

LogoboekerijDe Boekerij kan weer verder met de Donkere Broederschap-serie van Luke Scull. In juli verschijnt Dodemanswapen, het derde en laatste deel van de trilogie. Dan verschijnt in augustus een compleet nieuw verhaal van de hand van J.R.R. Tolkien, aan ons overgedragen door zijn kleinzoon Christopher: Beren en Lúthien. En in september mogen we het derde deel van de Tearling serie van Erika Johansen verwachten: Het Lot van de Tearling.

Ga naar de brochure >>

 

logobestofya

Voor de YA fantasyfans is Best of YA, het imprint van Unieboek, altijd een belangrijke leverancier van titels. In deze brochure een nieuwe serie: Summoner – De Nieuweling, van Taran Matharu, het slot van The Cage van Megan Shepherd, getiteld De Vuurproef en het vervolg op The Graces van Laura Eve, The Curses.

Ga naar de brochure>>

 

logoQ

Uitgeverij Q heeft helaas niet zoveel titels meer, maar gaat wel verder met twee series: Phobos 3 van Victor Dixen zal verschijnen in september. Daarnaast geven ze ook de tweede Tschai Omnibus uit van Jack Vance, met daarin de verhalen De Dirdir en De Pnume. Wellicht ook interessant is het boek: Mijn vriend Spider-man, bij imprint SubQ. Het is een kijkje in het leven van een superfan van striphelden, met luchtige verhalen en filosofische beslommeringen van verschillende perspectieven.

Ga naar de brochure>>

 

y&aYoung & Awesome, het relatief jonge imprint van Leopold heeft ook deze zomer een bescheiden, maar leuk aanbod. Er is een interessant dystopisch verhaal met de titel Inkt, van Alice Broadway, waarin je ziel in de vorm van tatoeages op je lichaam tevoorschijn komen. En van de bekende auteur Richelle Mead (Vampire Academy) komt een nieuwe serie met de titel The Glittering Court. Beide boeken verschijnen in juni.

Ga naar de brochure >>

 

clavislogoBij Clavis staan ook altijd heel veel jeugdboeken die interessant zijn. Dit keer zijn er echter helaas maar weinig die we onder de fantasy/scifi kunnen plaatsen. Deze zomer is het er slechts één: Van Maria Turtschaninoff verschijnt in juli Naondel, het eerste deel in de serie Kronieken van het Rode Klooster

Ga naar de brochure >>

 

HCH

HarperCollins Holland brengt weer voornamelijk YA fantasy uit, zo ook deze zomerbrochure. Zo verschijnt er weer een nieuw deel in de Talon Saga van Julie Kagawa (Strijder) en staat het tweede deel van de nieuwe serie van Gena Showalter in de planning (Evenbloed)

Ga naar de brochure >>

 

HCH

Uitgeverij Moon geeft een bijzondere bundel uit met de titel Kronieken van de Academie voor Schaduwjagers. Hierin worden door enkele auteurs, waaronder natuurlijk Cassandra Clare, unieke verhalen verteld over Simon, het veelbesproken personage uit Kronieken van de Onderwereld. Ook verschijnt er Zodiac, van Sam Wilson en Het nieuwe spookhuis van Tjerk Noordraven.

Ga naar de brochure >>

 

Ben ik uitgevers/brochures vergeten? Laat het me hieronder weten!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties