BoekenBoekachtergrondFantasy in de najaarbrochures van 2017

Fantasy in de najaarbrochures van 2017

-

Uitgeverijen kijken alweer vooruit naar het einde van het jaar in hun najaarsbrochures! De meesten hebben hun catalogus ook alweer beschikbaar gesteld, dus het is voor ons leuk om alvast vooruit te kijken naar wat er allemaal gaat verschijnen aankomend najaar op het gebied van fantasy. 

Fantasy in de najaarsbrochures van 2017

logoLSLaten we weer starten met Luitingh Sijthoff, die van de uitgevers waar we een najaarsbrochure van hebben gevonden de meeste fantasy te bieden heeft. Net als in de zomerbrochure zijn er voor de Stephen King fans wat mooie herdrukken te vinden, zoals dat van The Shining, It, maar ook de Donkere Toren reeks (ter gelegenheid van het verschijnen van de Dark Tower verfilming).

Daarna kunnen we op pagina 84 verder met originele fantasy, zoals Nimmernacht van Jay Kristoff en De beer en de nachtegaal van Katherine Alden. Ook gaat Jon Skovron verder met zijn serie in Grim en Schaduw. Er zijn ook wat herdrukken, zoals de hardcover van Maîtresse van de Dood van Terry Goodkind, een midprice editie van Ontworteld van Naomi Novik en Het Spel der Tronen van George R.R. Martin.

Ga naar de brochure >> (pag 84)

 

LogoboekerijDe Boekerij gaat rustig verder met de Glazen Troon serie van Sarah J. Maas en brengt in oktober Rijk der Stormen uit. Ook in oktober verschijnt Zeven stenen van Diana Gabaldon, een verhaa uit de Reiziger reeks. En voor alle Terry Pratchett fans is er goed nieuws, het laatste deel van de Schijfwereldreeks komt in januari in vertaalde vorm uit met de titel De Herderskroon. En ook sciencefictionfans kunnen wellicht hun hart ophalen, in november komt er een herdruk van The Hitchhikers Guide to the Galaxy.

Ga naar de brochure >>

 

logobestofya

Voor de YA fantasyfans is Best of YA, het imprint van Unieboek, altijd een belangrijke leverancier van titels. In deze brochure een nieuw boek van Marie Lu (bekend van Legend): Warcross.  Daarnaast gaat de Summoner serie door van Taran Matharu, met De Inquisitie. En ook P.C. en Kristin Cast zijn weer terug met een vervolg op hun Huis van de Nacht serie, deel 1 heet Bemind

Ga naar de brochure>>

 

logoQ

Uitgeverij Q gaat verder met herdrukken van iconische series. Eerder brachten ze al Tschai bundels uit, ditmaal is Frank Herbert terug te vinden in de catalogus met Duin. Er komt bovendien een midprice editie van Brandon Sandersons Staalhart en een filmeditie van Doodskuur, het derde deel van de Labyrintrenner serie van James Dashner.

Ga naar de brochure>>

 

y&aYoung & Awesome, het relatief jonge imprint van Leopold heeft ook din najaar een bescheiden, maar leuk aanbod. Er verschijnt een psychologische thriller over een meisje met telekinetische gaven: Als het waar is, van Tara Altebrando. En daarnaast verschijnt het vervolg op The Jewel van Amy Ewing, getiteld The White Rose.

Ga naar de brochure >>

 

clavislogoBij Clavis komen vaak leuke jeugdboeken uit in ons genre. In de najaarsbrochure vinden we een nieuw werk van Benjamin Lacombe, getiteld Carmen. Van Melinda Salisbury verschijnt het vervolg op De vergiftigde gave: De slapende prins. Ook een tweede deel is Slaves 2, van Miriam Borgermans.

Ga naar de brochure >>

 

HCH

HarperCollins Holland brengt weer voornamelijk YA fantasy uit, zoals het derde deel van de Sneeuw als As serie van Sara Raasch: Bevroren nacht. Ook heel interessant: Michael Grant gaat verder met de GONE serie waarmee hij naam maakte met het eerste deel van een vervolgtrilogie, Monster. En van Claudia Gray wordt nu een wat oudere serie vertaald: Zwartspreuk.

Ga naar de brochure >>

 

Van sommige uitgevers zijn (nog) geen najaarsbrochures te vinden, maar uiteraard verschijnt ook daar genoeg leuks. Bij Uitgeverij MACC verschijnt bijvoorbeeld het derde deel van de Castlefest Kronieken, ditmaal van de hand van Theo Barkel. Ook komt De Weerling 1: De vlucht van Christopher C. Petersen er binnenkort uit. Bij Celtica Publishing komt een verhalenbundel uit met verhalen die zich afspelen in de wereld van de Jaguarkrijger door Peter Varg uit, getiteld Droomsels van de Leegte.

En ook Zilverspoor/Zilverbron heeft mooie nieuwe titels aangekondigd, zoals Het patroon boek 1: Ithana, van Dianne Arentsen, Arkhaii van Hannes Wielant, Fenyx van Robert Bijman en Gruwelen des verraads van Natascha van Limpt.

Ben ik uitgevers/brochures vergeten? Laat het me hieronder weten!

Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

Geef een reactie

Delen

Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties