BoekenBoekachtergrondAn Janssens over Heksenhoeve

An Janssens over Heksenhoeve

-

 

anjanssensAlweer even geleden, tijdens onze verjaardagsweek, startten we een nieuwe artikelreeks die daarna even stil kwam te liggen. Het was de bedoeling om geregeld even te kijken bij onze favoriete fantasy auteurs waar zij op dit moment mee bezig waren. Nu pikken we deze artikelreeks weer op! Na de Britse auteur Anthony Ryan blijven we internationaal met de Belgische An Janssens. Zij vertelt ons over haar uitstapje naar het thrillergenre met haar nieuwste boek Heksenhoeve, die in oktober verschijnt, en vertelt welke boeken zij de afgelopen tijd erg goed vond.

An Janssens

anthonyryan
Momenteel ben ik net klaar met Heksenhoeve, een bovennatuurlijke thriller. Het is een losstaand verhaal over een verscholen vierkantsboerderij in het Meerdaalwoud. Zeven families leven er zoals honderd jaar geleden: er is geen elektriciteit, de WC is een hokje buiten en water komt uit de pomp. Wanneer een moord in Leuven naar de boerderij leidt, grijpt het administratieve hulpje van de federale politie zijn kans om zichzelf te bewijzen. Door zijn extreme teldwang is dat echter niet gemakkelijk. Ondertussen komt zijn ex-vriendin per ongeluk op de Heksenhoeve terecht, en de bewoners zijn niet van plan om haar te laten gaan.Ik geloof dat ik minstens vijf versies heb geschreven, het schrijfproces ging lang niet zo vlot als bij mijn Drakenboeken. Soms was het echt doorbijten, ik ondervond nu pas wat ze bedoelen met ‘schrijven is voor 90% transpiratie’. De wil om door te zetten had ik gelukkig wel, en dat komt doordat ik het verhaal keer op keer boven zichzelf heb zien uitrijzen. Dit is echt goed geworden, en dat heb ik te danken aan de bikkelharde commentaren van zowel mijn proeflezers als mijn redacteur.

De beste vijf boeken die ik de afgelopen maanden heb gelezen:

  • Het bloed van de keizer (samen met In de schaduw van de raaf vind ik dit de beste epische fantasy van het moment)
  • De kooi (die leg je pas neer als hij uit is)
  • Het meisje met alle gaven (zeer speciaal)
  • Een paar delen van de Middernacht-serie (om je romantische zieltje aan op te halen)>
  • Lieve mama (als je nog geen thrillers van Esther Verhoef hebt gelezen, moet je dat dringend eens doen)

PS: Lees ook ons interview met An Janssens.

 

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties