BoekenBoekachtergrondNieuwe artikelreeks: Antony Ryan over zijn nieuwste project

Nieuwe artikelreeks: Antony Ryan over zijn nieuwste project

-

 

Vandaag starten we een nieuwe artikelreeks, waar we hopelijk nog heel lang mee door zullen gaan! Geregeld kijken we even bij een onze favoriete fantasy auteurs waar hij of zij op dit moment mee bezig is. Welk verhaal zijn ze aan het schrijven, waar gaat het over en hoe ver is het al? En omdat we vijf jaar bestaan, gooien we er ook nog even een top 5 in. De Britse auteur Anthony Ryan (bekend van de In de Schaduw van de Raaf trilogie) mag het spits afbijten. Hij vertelt ons over zijn nieuwe trilogie en geeft zijn top 5 fantasyboeken die hem inspireerden zelf ook fantasy te schrijven.

Anthony Ryan

anthonyryanHallo FantasyWereld, bedankt voor het vragen! Ik ben op dit moment bezig met The Draconis Memoria. Deze nieuwe trilogie speelt zich af in een samenleving als onze midden 19e eeuw, waarin mens en draak onharmonieus  samenleven. Een klein deel van menselijke populatie wordt geboren met de eigenschap om drakenbloed te drinken en dit om te zetten naar magische gaven. Bloed van verschillende soorten draken, geven verschillende soorten magische rachten: zo geeft het bloed van de Groene draak  de gebruiker verbeterde snelheid, kracht en waarnemingsvermogen. Bloed van de Rode draak verandert de drinker in een vuurmagiër, bloed van een Blauwe draak maakt je telepatisch en van een Zwarte telekinetisch. Het verhaal begint op een punt in de geschiedenis waar de globale economie afhankelijk is geworden op het aftappen van het bloed, maar de Draken zijn slechts op een bepaalde plek in de wereld te vinden. Er staat echter iets groots te gebeuren dat de balans in de wereld om zal gooien: er zou een vijfde soort Draken zijn gevonden. De fabelachtige Witte draak, zijn eigenschap nog geheel onbekend bij de mens. De zoektocht naar dit fabelachtige dier zal ingrijpende gebeurtenissen teweeg brengen…

En ik ben zeer content met het feit dat de Nederlandse rechten al verkocht zijn! Ik heb echter nog geen officiele datum van verschijning te horen gekregen. De Engelse versie van boek 1 van deze trilogie, The Waking Fire , zal in juli van dit jaar uitkomen.

De vijf boeken  die mij hebben geïnspireerd fantasy te gaan schrijven:

PS: Lees ook ons interview met Anthony Ryan.

 

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties